Otvoren Festival znanosti u Puli

 

Festival znanosti otvoren je danas u Velikoj dvorani Zajednice tehničke kulture Pula pred zainteresiranim građanima i mnoštvom srednjoškolaca.

Prilikom otvorenja pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Pule Elvira Krizmanić Marjanović zahvalila se Zajednici tehničke kulture na velikom trudu i dočaravanju znanosti svim uzrastima, od djece vrtićke dobi pa sve do odraslih. “Otkrića su iznimno bitna za naš život i naš pogled na svijet te nas u potpunosti obogaćuju.” – poručila je pročelnica Krizmanić Marjanović.

Glavni tajnik Zajednice tehničke kulture Pula Anton Pletikos zahvalio se Istarskoj županiji i Gradu Puli na razumijevanju prilikom potpore organizaciji ove manifestacije. “Posebno se zahvaljujem i medijima na praćenju jer bez vaše pomoći bilo bi znatno teže ostvariti uspjehe u promoviranju znanosti. Tema je mnogo i pozivam sve da si izaberu one njima najzanimljivije koje će im ponuditi i preokret u dosadašnjem razmišljanju.” – kazao je glavni tajnik Pletikos.

Zamjenik župana Istarske županije Fabrizio Radin istaknuo je kako mu je posebno drago vidjeti toliko mladih koje iskreno zanima znanost i tehnološki napredak. “Bitno je uz druženje i međusobno poštovanje, nešto dodatno i naučiti na ovoj uistinu vrijednoj manifestaciji koja dodatno i uspješno promovira znanost.” – kazao je zamjenik župana Radin koji je potom i službeno otvorio Festival znanosti.

Nakon uvodnih govora prvo je predavanje održao prof. Milivoj Uroić s temom Atomske jezgre svuda oko nas. Ovogodišnji festival obiluje brojnim zanimljivim predavanjima od kojih vrijedi izdvojiti predavanje Alide Perkov „Inovatori u Istri i njihov utjecaj na gospodarstvo – početci“ koje će se održati na Politehnici u utorak u 12:30 sati te predavanje uvijek rado viđenog Korada Korlević koji će nas u srijedu u 13:30 sati u velikoj dvorani Zajednice tehničke kultura Pula odvesti u svijet najnovijih astronomskih otkrića.

Pin It on Pinterest