Robert Cvek: „Grad Pula pouzdan je partner vrijednih umirovljenika“

 

U Domu hrvatskih branitelja u Puli danas je održana izborna Skupština Matice umirovljenika Istarske županije na kojoj su prisustvovali i zamjenik gradonačelnika Pule Robert Cvek i istarski župan Valter Flego.

Otvarajući sjednicu predsjednik Matice Bruno Stermotić osvrnuo se na problematiku umirovljeničke populacije, koja je kako je rekao, zbog državne politike sve teže živi, no pohvalio je odličnu suradnju s Istarskom županijom, Gradom Pulom te ostalim jedinicama lokalne samouprave.  

„Zahvaljujem se prvenstveno Istarskoj županiji i Gradu Puli jer nam maksimalno izlazite u susret, poštujete nas i pomažete nam. Istarska županija i Grad Pula zajednički provode projekt dogradnje i rekonstrukcije doma za starije Alfredo Štiglić u Puli. Takvi se projekti usmjereni povećanju kapaciteta smještaja provode i u Rovinju, Raši i Novigradu, a njihova ukupna vrijednost iznosi oko 90 milijuna kuna“, istaknuo je predsjednik Matice umirovljenika.

U ime Grada Pule, okupljenima se obratio zamjenik gradonačelnika Robert Cvek, koji je članovima Matice zahvalio na suradnji, njihovim idejama, trudu i zalaganju te je istaknuo kako Grad ima itekako razumijevanja za probleme s kojima se osobe treće životne dobe susreću. Dodao je kako će svim umirovljenici koji su cijeli svoj život pošteno radili i stvarali za dobrobit šire zajednice, Grad Pula i dalje biti pouzdan partner koji će učiniti sve kako bi im  omogućio čim bolju kvalitetu života u gradu.

 

Župan Valter Flego naglasio je kako Županija i Matica njeguju dobar odnos partnerstva i suradnje te zajedničkim snagama stvaraju bolje životne uvjete za istarske umirovljenike. Dotaknuo se i najnovijih podataka Hrvatske zajednice županija prema kojima je Istarska županija prva u državi po izdvajanjima za zdravstvo i socijalnu skrb.

„Iako nemamo najveći proračun u ovoj godini izdvojit ćemo gotovo 80 milijuna kuna za zdravstvo i socijalnu skrb“, rekao je župan dodajući kako je na drugome mjestu Splitsko-dalmatinska županija s 10 milijuna kuna manje, te Primorsko-goranska sa 17 milijuna kuna manje. „Istarska županija već dugi niz godina prepoznaje potrebu za socio-zdravstvenom zaštitom starijih osoba. Vi ste svojim radom i trudom dali i dajete doprinos našem društvu, a naša je obveza skrbiti o vama, brinuti o vašem zdravlju i poticati međugeneracijsku solidarnost, što činimo kroz brojne programe i projekte“, zaključio je župan Flego.

 

Pin It on Pinterest