Održana 1. sjednica Savjeta vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Grada Pule

 

U Komunalnoj palači u Puli jučer je održana 1. sjednica Savjeta vijeća i predstavnika nacionalnih manjina na kojoj su uz zamjenika gradonačelnika Grada Pule Roberta Cveka i pročelnicu Upravnog odjela za financije i opću upravu Vesnu Sajić sudjelovali predsjednici Vijeća albanske, bošnjačke, crnogorske, makedonske, srpske, talijanske i slovenske te predstavnik mađarske nacionalne manjine Grada Pule.

Zamjenik gradonačelnika Robert Cvek zahvalio se predstavnicima Vijeća nacionalnih manjina Grada Pule na dolasku te je ukratko predstavio razloge organiziranja ove sjednice.

“Smatramo da kroz razne fondove i natječaje postoji velika mogućnost za povlačenjem financijskih sredstava namijenjenih nacionalnim manjinama te smo mišljenja kako bi bilo iznimno korisno  informirati i educirati predstavnike Vijeća nacionalnih manjina na koje sve načine udruge i članovi njihovih nacionalnih manjina mogu na njih uspješno aplicirati.” – pojasnio je zamjenik gradonačelnika Cvek.

Predstavnici Vijeće nacionalnih manjina Grada Pule jednoglasno su izglasali potporu organiziranju edukacija udruga nacionalnih manjina Grada Pule po pitanju natječaja za financiranje projekata te su u nastavku sjednice iznijeli svoja mišljenja i korisne prijedloge usmjerene prema poboljšavanju međusobne suradnje i unaprjeđenju uvjeta rada svojih Vijeća.

Savjet vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Grada Pule osnovan je s ciljem praćenja pitanja od značaja za nacionalne manjine na području Grada Pule i ostvarivanja još bolje suradnje s nadležnim tijelima gradske uprave u pitanjima od interesa za nacionalne manjine.

Pin It on Pinterest