Otvorena izložba „Retro priča“ i predstavljen katalog likovno kreativne radionice „Artić“

 

U povodu Noći knjige, koja se jučer održala diljem Hrvatske, u Gradskoj knjižnici i čitaonici  predstavljen je katalog likovno-kreativne radionice Studia More odnosno Artića.

U ime Grada Pule predstavljanju su sudjelovale zamjenica gradonačelnika Grada Pule Elena Puh Belci i pročelnica UO za društvene djelatnosti Jasmina Nina Kamber.

Zamjenica gradonačelnika pozdravila je prisutne i pohvalila kreativnost i predanost svih koji su dio ove likovno-kreativne radionice.

Voditeljica  studija Sanja Simeunović Bajec predstavila je ovogodišnju izložbu polaznika toga studija nazvana “Retro priča”.

Katalog obuhvaća dio radova koji su nastali u posljednje tri godine, uz predgovore poznatih umjetnika , Denisa Sardoza, Roberte Weissman Nagy i Fulvija Juričića..

Profesor Denis Sardoz naglasio je da “Artić” nam otkriva svijet razigranog doživljaja i likovne igre koja je važan i nezamjenjiv alat u pokretanju cjelokupnog intelektualnog i motoričkog mehanizma djeteta od najranije dobi do odrastanja, dok njegova kolegica  Roberta Weissman Nagy tvrdi da deset godina rada Artića potvrđuju da stručnost uz intenzivnu predanost donose djeci izuzetne spoznaje i veliko uživanje kroz procese stvaranja.

Kroz Artiće je do sada prošlo dvjestotinjak djece, neki od njih završavaju sada fakultete i svi imaju lijepa sjećanja na vrijeme provedeno u studiu, a voditelji i umjetnici koji su dio radionice poželjeli su si još puno ovakvih izložba i zahvalili svima na podršci.

Foto galerija na linku:

https://www.facebook.com/pg/pulskasvakodnevnica/photos/?tab=album&album_id=1497217570390320

 

 

 

Pin It on Pinterest