Održana 4. sjednica Savjeta mladih Grada Pule

 

Jučer se u Komunalnoj palači Grada Pule održala 4. sjednica Savjeta mladih Grada Pule. Uz članove Savjeta na sjednici je prisustvovala viša stručna suradnica Upravnog odjela za kulturu, Lena Radunić, koja je prezentirala tiskano izdanje Lokalnog programa za mlade.

Prva točka dnevnog reda bila je provođenje ankete o zadovoljstvu mladih slobodnim vremenom te je predsjednica Savjeta mladih Grada Pule, Nada Katić dala upute i smjernice za daljnje korake u provođenju ankete.

Član Savjeta mladih Grada Pule Paolo Pelesk prezentirao je redizajniranu web stranicu Savjeta (https://www.savjetmladihpula.net) koja će uz društvene mreže biti jedan od glavnih kanala komunikacije i izvor informacija, a nakon prezentacije redizajnirane web stranice, članica Mateja David prezentirala je strategiju oglašavanja na društvenim mrežama te kampanje koje će Savjet mladih provesti na facebooku i instagramu u svrhu povećanja vidljivosti.

Uoči obilježavanja nadolazećeg Dana zdravih gradova i Međunarodnog dana obitelji koji će se održati 20.05. u Šijanskoj šumi, u organizaciji Udruge kineziologa Grada Pule te uz potporu Savjeta mladih Grada Pule, definirane su aktivnosti vezane za navedeni događaj, a nakon toga aktivnosti i način uključivanja Savjeta mladih u Norijadu koja će se održati 22.05. na parkiralištu Društvenog centra Karlo Rojc na kojoj će brojni srednjoškolci proslaviti završetak svog srednjoškolskog obrazovanja uz nastup Night Express Banda.

Vizualni identitet Savjeta mladih Grada Pule, koji će se koristiti u sredstvima informiranja (letci, plakati i sl.), prezentirao je Paolo Pelesk. Svrha novog vizualnog identiteta je bolja prepoznatljivost Savjeta.

Na kraju sjednice izložene su provedene aktivnosti u prethodnom razdoblju, od Tjedna za mlade, radionice Medijske pismenosti i mogućnosti mobilnosti mladih u sklopu Erasmus+ programa u Ekonomskoj školi Pula koju je održao Paolo Pelesk, do 4. Sajma ljepote i zdravog života čiju je organizaciju podržao Savjet mladih Grada Pule. Na svečanosti otvorenja, sudjelovala članica Savjeta Erika Filiplić sa svojom plesnom točkom.

Tjedan za mlade održan je od 07.05. do 10.05. povodom Europskog tjedna, Dana Europe i Dana Grada Pula, u Gradskoj vijećnici Grada Pule, u organizaciji Grada i Savjeta mladih Grada Pule. Prvog je dana u sklopu teme društveni aktivizam mladih, potpredsjednik Savjeta mladih Grada Pule Denis Prenkaj, mlade upoznao s programom rada Savjeta mladih Grada Pule kroz daljnje razdoblje.

Drugog je dana na temu Poduzetništvo mladih, Nada Katić, potpredsjednica Udruga mladih i Alumni FET Pula i predsjednica Savjeta mladih Grada Pule, mlade uvela u projekt Burza poduzetničkih ideja, objasnila značaj poduzetništva te ih pozvala na uključivanje u projekte za mlade na području grada Pule.

Iz najavljenih je i provedenih aktivnosti vidljivo da Savjet mladih Grada Pule neumorno radi na realiziranju postavljenih ciljeva na svih pet područja djelovanja: obrazovanju i usavršavanju mladih, položaju na tržištu rada i poduzetništvu mladih, zdravlju mladih i socijalnoj politici, aktivnom sudjelovanju mladih u društvu te kulturi i slobodnom vremenu mladih, što je u skladu sa Lokalnim programom za mlade Grada Pule 2018.-2020.

Pin It on Pinterest