Nova urbana oprema u Kandlerovoj ulici

 

Kandlerova ulica, na graničnoj zoni između pješačke i kolne površine, u blizini arheološkog lokaliteta i Prolaza svetog Teodora obogaćena je novom urbanom opremom koja je već pokazala svoju funkcionalnost. Pješaci se mogu odmoriti na postavljenim klupicama i parkirati svoje bicikle na stalcima za bicikle uklopljenim u dizajn  opreme.

Urbana oprema, odnosno pet klupa, u narednim danima, planira se postaviti i na arheološki lokalitet u Kandlerovoj ulici u sklopu projekta krajobraznog uređenja nalazišta. Na arheološkom lokalitetu sade se ukrasne trave te se uređuje šetnica, a proveden je i sustav za navodnjavanje. S ciljem otvaranja i prezentacije lokacije svim posjetiteljima izvršit će se uklanjanje postojeće ograde.

I obližnji Prolaz sv. Teodora nedavno je obogaćen žardinjerama u koje su posađeni puzajući ružmarin u kombinaciji s ukrasnim travama muhlenbergijama,  u cvatu specifičnih ružičastih metlica, te je posađeno stablo magnolije na početku prolaza.

Pula se svakim danom sve više okreće životu na moru i rivi, a obnovljeni prolaz sa svojim sadržajima, urbana oprema i uređenja u tom dijelu kulturno-povijesne cjeline grada, nedaleko najznačajnije povijesne građevine u Puli i jedan od pravaca prema glavnog gradskom trgu na kojemu se odvijaju atraktivne manifestacije posebno u ljetno vrijeme, sve više privlači brojne posjetitelje.

Pin It on Pinterest