Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva predstavila otvorene natječaje

 

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva je danas, 11. svibnja 2018. godine održala press konferenciju povodom predstavljanja raspisanih natječaja – novog natječaja za sudjelovanje u mentorskom programu za udruge te natječaja za male projekte u zajednici „Mali projekti za bolje sutra“.

Već 8. godinu za redom Zaklada je dana 11. svibnja 2018. godine raspisala natječaj za male projekte u zajednici „Mali projekti za bolje sutra“ koji se financira iz sredstava Fonda gradova i općina čiji su članovi: Gradovi Buzet, Buje, Labin, Novigrad, Pazin, Vodnjan, Poreč, Rovinj i općine Kanfanar, Svetvinčenat, Vrsar, Marčana, Motovun, Ližnjan, Medulin, Funtana i Bale. Stoga pravo prijave na natječaj imaju udruge i ustanove sa sjedištem u ovim gradovima i općinama.

I ove godine će se financirati projekti kojima se razvija lokalna zajednica kroz rješavanje konkretnih problema u istoj, stvara dodatni društveni sadržaj, potiče na volontiranje i doprinos lokalnog stanovništva, ali novost je od ove godine što se traže i aktivnosti, projekti i programi koji imaju za cilj očuvanje, valorizaciju i promociju istarskog identiteta, tradicije, kulture i običaja. Radi se o malim projektima, koji smiju trajati najdulje 6 mjeseci, a za koje se može dobiti sufinanciranje od 5.000,00 do 15.000,00 kuna. Natječaj je otvoren do 11. lipnja 2018. godine.

Drugi natječaj, koji je otvoren od 4 svibnja 2018., je natječaj za sudjelovanje u mentorskom programu za udruge putem kojeg će Zaklada odabrati 6 udruga kojima će pružiti kontinuiranu podršku u njihovom radu u razdoblju od 15.07.2018. godine do 01.03.2019. godine. Natječaj je otvoren do 4. lipnja 2018. godine te je Upraviteljica Zaklade Helga Možé pozvala sve udruge sa sjedištem u Istarskoj županiji da se prijave na ovaj natječaj i iskoriste podršku Zaklade u svom radu.

“Ovo je odlična prilika za udruge da urede svoje djelovanje, od dokumentacije pa do definiranja strateškog djelovanja, razrade ideja i prijave projekata na natječaje“ rekla je Helga Može.

U cilju pojednostavljenja procedure prijave na natječaje od ove se godine prijave šalju putem e-pošte što je detaljno obrazloženo u uputama za prijavitelje za svaki pojedini natječaj.

Natječajna dokumentacija predstavljenih natječaja dostupna je na web stranici Zaklade: www.civilnodrustvo-istra.hr u rubrici „Natječaji – Otvoreni natječaji“.

Pin It on Pinterest