Održan okrugli stol „Solidarnosti u obitelji i zajednici“

 

U  Komunalnoj palači održan je danas okrugli stol na temu „Solidarnosti u obitelji i zajednici“ koji Obiteljski centar Pula i Vijeće za kriminalitet provode zajedno s Gradom Pula, a povodom obilježavanja Međunarodnog dana obitelji i 10. godina rada Obiteljskog centra.

Ciljevi okruglog stola su upoznavanje poboljšanje kvalitete života posebno ranjivijih i potrebitijih osoba ili skupina ljudi, putem međusobne suradnje.

Grad Pula s Obiteljskim centrom već šestu godinu zaredom organizira okrugli stol na temu obitelji.

U Humanitarnoj mreži Grada Pule su: Grad Pula, Gradsko društvo Crvenoga križa, Udruga Naš san njihov osmjeh, Fb puljani humanitarci, Udruga Sv. Vinka Paulskog i od danas – Udruga pokret za čovjeka.

Uz ostale sudionike izlaganje na Okruglom stolu imala je zamjenica gradonačenika Elena Puh Belci koja je zahvalila svima koji na neki način doprinose Humanitarnoj mreži, te najavila novu udrugu člana Pokret za čovjeka.

Nakon prezentacije pozvala je sve udruge Humanitarne mreže Grada Pule i dodjelila im povelje priznanja njhovoga truda u mreži dobrih djela, Humanitarnoj mreži Grada Pule.

Voditeljica Obiteljskog centra, Ines Puhar, zahvalila je Gradu Puli na podršci tijekom deset godina rada i rekla kako bez obzira na promjene koje su prošli, po programskim aktivnostima i uključenosti u zajednicu jedan su od najrazvijenijih centara u Hrvatskoj.
Usmjereni na obitelj, ljudska prava, djecu i različite programe osnovna misija im je stvaranje pozitivnog okruženja za obitelj u zajednici.

Pin It on Pinterest