Ovotjedni program INK-Gradskog kazališta Pula

 

INK Gradsko kazalište Pula najavljuje tjedan repriza po terminima izvedbi predstava kako slijedi:

UTORAK, 15.  SVIBNJA 20 h        

NEPRILAGOĐEN

AUTOR, REDATELJ: Luka Mihovilović i Gea Gojak
IGRA: Luka Mihovilović
(Ne)Prilagođen je kazališna predstava, nastala kao autorski projekt glumca i redatelja Luke Mihovilovića u suradnji s glumicom i redateljicom Geom Gojak.                                                                                                            Kroz formu monodrame ispričat će se priča o različitosti, prikazujući život osobe od njegove najranije dobi pa do sazrijevanja. Na tom životnom putu publika će biti svjedok njegovom odrastanju i građenju identiteta u odnosu na društvene i moralne vrijednosti. Predstava se bavi problemom diskriminacije i predrasuda. Kao glavni motiv i pokretač neprilagođenosti istaknuta je seksualna orijentacija koja dovodi u pitanje socijalnu determiniranost lika čiji životni put pratimo kroz predstavu.

SRIJEDA, 16. SVIBNJA U 12:30 h         

NEPRILAGOĐEN

ČETVRTAK, 17. SVBIBNJA  20  h         

DJEVOJAČKA VEČER

AUTOR:  Dave Simpson prema zamisli Paula Farraha
REDATELJICA: Violeta Tomić
IGRAJU: Valter Roša, Marko Braić, Rade Radolović, Luka Mihovilović, Nataša Kličković, Mia Krajcar, Lana Gojak, Lara Živolić

KAZALIŠNA ZABAVA
Djevojačka večer je pradavni ritual koji simbolično predstavlja prijelaz iz djevojačkog u zrelo, odgovornije razdoblje žene i majke. To samo naizgled neproblematično pretvaranje, u stvarnosti je prožeto svojevrsnom dozom zavjere. Na Djevojačkoj večeri sve se žene, majke, bake, sestre, prijateljice… ponovno pretvore u lude, mlade djevojke koje čeznu za svačim i žele si priuštiti mnogo više od uobičajenog, ali uglavnom ne prelaze granice dozvoljenoga, društvu podobnog ponašanja. Uostalom, koga si mogu uopće priuštiti osim sebe samih i svojih muškaraca, onih, koji istovremeno luduju na sličnom obredu, na momačkoj večeri!
Međutim, kad se u ushićenje preobrazbe uključi alkohol, kad se zabava rasplamsa i zaključuje u noćnom klubu s muškim striptizom, onda se granice opasno pomiču! Ali, ako su svi sudionici međusobno povezani u veliku obitelj i ako se sve događa u okviru komične melodrame s mnoštvom duhovitih koreografija, šaljivih zapleta, iznenadnih raspleta i neočekivanih obrata, tada je moguć samo sretan kraj! U tom slučaju, prava kazališna zabava ne može izostati!

PETAK, 18. SVIBNJA  20 h     

Svečana repriza, 50. izvedba
MISTERO BUFFO

AUTOR: Dario Fo
REDATELJ,  IGRA: Valter Roša

MISTERO BUFFO, zbirka satiričnih monologa, djelo je talijanskog nobelovca Darija Foa, nastala 1969.g. no i danas je vrlo aktualna.
Temelji se na Foovom istraživanju srednjovjekovne narodne predaje i tradicije tzv. giullara, odnosno, lakrdijaša.
Tekst je preveden na istarsku čakavicu, no, prema uzoru na original, ova naša čakavica je “zbaštardana”, “remixirana” koja u sebi ima elemente raznih istarskih govora.

Pin It on Pinterest