INK – tjedan koncerata, gostujućih ansambl predstava i gostovanja

 

U ponedjeljak, 21. svibnja 2018. u 20 sati

MEDEJA

Iz produkcije  SNG Maribor, Slovenija

AUTOR: Euripid

REDATELJ: Oliver Frljić

IGRAJU: Nataša MatjašecRošker, Brako Jordan, Miloš Battelino, Davor Herga, Misa Žilavec, Ivica Knez, Matija Stipanić, Mojca Simonić, Viktor Meglič

“Medeja” je emocionalno snažna i feministički intonirana predstava o ženi. O svim ženama koje su svoj život podredile muževom uspjehu, a on ih je s riječima “dosadila si mi” ostavio zbog druge. Frljić se ne bavi psihološkom karakterizacijom likova, već društvom u kojem je žena građanin drugoga reda. Središnje mjesto predstave tako zauzima Medejin monolog koji počinje riječima “od svih bića koja nešto osjećaju, najjadnija je žena“. Muž koji napusti ženu i dvoje djece živi na dvoru s kraljevom kćeri, a žena i djeca su prognani. Žena snosi posljedice tuđih odluka – muž ju je ostavio, društvo ju je osudilo. Ona odgovara za stvari koje nije učinila. Stoga Medeja uzima sudbinu u svoje ruke – i to ne samo svoju sudbinu.

U utorak, 22. svibnja 2018. u 20 sati

JEDAN SLUGADVA GOSPODARA

iz produkcije Satiričkog kazališta„Kerempuh”, Zagreb

AUTOR: Richard Bean(Prema komediji Sluga dvaju gospodara Carla Goldonija)

REDATELJ: Vito Taufer

IGRAJU: Nikša Butijer, Omela Vištica,Željko Königsknecht / Velimir Čokljat, Matija Šakoronja, MiaAnočić – Valentić, Hrvoje Kečkeš, Borko Perić,  Anita Matić Delić, Vilim Matula, Ana MarasHarmander, Damir Poljičak, Luka Petrušić,  Marina Pejnović,

BAND: Ivan Đuričić (saksofon i harmonika), Mate Matišić (gitara, bas gitara, madolina), Luka Petrušić (bubnjevi), Maja Posavec / Mirela VidekHranjec (vokal)

Tekst Jedan sluga, dva gospodara napisan je prije pet godina, kada je Bean uspješno transponirao venecijanske spletke 18. stoljeća u kriminalni engleski suvremeni milje. Zaplet se temelji na nemogućoj misiji, istovremenom služenju dvojici nadređenih, koji ne znaju jedan za drugoga, što omogućuje razvoj svih onih slojeva humora koje zabuna, laž i prijevara podrazumijevaju. Ovaj tekst svojim britkim i prodornim humorom ne ostaje na površini, nego kroz glumačke bravure i niz dramatičnih scenskih situacija, portretira korumpirane karaktere i sav lažni moral licemjerne malograđanštine.

 U srijedu, 23. svibnja u 20 sati

Za ljubitelje ozbiljne glazbe

BRAHMS, ČAJKOVSKI

iz produkcije Opere   HNK Ivana pl. Zajca, Rijeka

DIRIGENT: Pavle Dešpalj

SOLISTA: MarcoGraziani

Program:

  1. Brahms: Koncert za violinu i orkestar u D-duru, Op. 77
  2. Allegro nontroppo
  3. Adagio
  4. Allegro giocoso, ma nontroppo vivace – Pocopiùpresto

 

  1. I. Čajkovski: VI. simfonija u h-molu (Patetična), Op. 74
  2. Adagio – Allegro nontroppo – Andante
  3. Allegro congrazia
  4. Allegro molto vivace
  5. Adagio lamentoso – Andante

Koncertni majstor: Anton Kyrylov

Orkestar Opere HNK Ivana pl. Zajca

U četvrtak, 24. svibnja u 20 sati

 DUET ZA JEDNOG

iz produkcije Umjetničke organizacije     “Točka na i“ i Ana Vilenica,  Zagreb

Izvedba je humanitarna, prikupljena sredstva namijenjena su Društvu multiple skleroze Istarske županije.

AUTOR: Tom Kempinski

REDATELJICA: Iva Srnec

IGRAJU: Ana Vilenica, Tomislav Krstanović

VIOLINA: Dunja Delač

U drami inspiriranoj stvarnim životnom i pričom renomirane čelistice JaqulineDuPre, poznata violinistkinja StephanieAbrahams, oboljela od multiple skleroze, odlazi na seanse kod psihijatra Dr. Feldmanna s ciljem da prevlada depresiju koja se javila kao posljedica bolesti.
Kroz susrete s psihijatrom glavni lik StephaneAbrahams postepeno se ogoljuje, sve dok se, natjerana u mrtvi kut stručnim vodstvom psihijatra, konačno ne suoči s činjenicom da, iako žrtva opake bolesti, ne mora «igrati ulogu žrtve», te na taj način otvori sebi šansu za iscjeljenjem i to onim psihičkim, jer je fizički njezina bolest vodi neupitno u smrt.

U petak, 25. svibnja 2018.

INK Gradsko kazalište Pula gostuje u Žminju na  49. Saboru čakavskog pjesništva s predstavom Daria Foa MISTERO BUFFO.

U subotu, 26. svibnja 2018. u 20 sati

Za ljubitelje Jazza

JAZZ KONCERT

James Carter’sElektrikOutlet

U organizaciji Backstageconsalting, d.o.o. Zagreb

Svjetski poznati multiinstrumentalist (alt, sopran, tenor, bariton saksofon) među vodećim je saksofonistima današnjice, a više puta proglašavan  najboljim bariton saksofonistom na svijetu.

Snimio  je 20 samostalnih albuma,  hvaljenih od svjetske jazz kritike. Kao saksofonist snimio je preko 50 albuma sa vodećim svjetskim glazbenicima : DeeDeeBridgewater, HerbieHancockom, Christian McBrideom, MadeleinePeyroux…

Pin It on Pinterest