Službeno otvoreno multifunkcionalno igralište na Vidikovcu

 

Bogatim sportsko-rekreativnim i zabavnim programom, u organizaciji Mjesnog odbora Vidikovac, jučer je i službeno otvoreno novoizgrađeno multifunkcionalno sportsko igralište kod Prilaza Monte Cappelletta na Vidikovcu. Manifestacija je okupila veliki broj mještana koji nisi krili oduševljenje novom sportskom zonom. Zaigrao se nogomet i boće, a službeno je multifunkcionalno igralište otvorio Robert Cvek, zamjenik pulskog gradonačelnika.

„Iznimno mi je drago što smo realizirali ovaj značajan projekt koji mještanima Vidikovca, ali i svim ljubiteljima sporta na otvorenom omogućuje uživanje u kvalitetnim sadržajima. Grad Pula sustavno i kontinuirano godinama ulaže znatna financijska sredstva u razvoj sporta i podizanje kvalitete sportske infrastrukture upravo kako bi se našim sugrađanima omogućili adekvatni uvjeti za bavljenje sportom. Kao i na drugim sportskim zonama vjerujem da će i ova biti posjećena na zadovoljstvo brojne djece, ali i odraslih. “ kazao je Cvek.

Radovi izgradnje multifunkcionalno sportskog igrališta na Vidikovcu, na površini od oko 2 tisuće metara kvadratnih, započeli su krajem studenog prošle godine. Projekt je obuhvatio izgradnju objedinjenog igralište za mali nogomet/rukomet i košarku, pješačku stazu, fitnes zonu sa spravama za vježbu na otvorenom („street workout“) i boćalište. Zona je opremljena urbanom opremom, postavljena je javna rasvjeta te je izvršeno hortikulturno uređenje.

Izvođač radova bila je zajednica ponuditelja Croatia Tenis d.o.o. iz Zagreba i Vladimir Gortan d.d. iz Pazina, kao najpovoljniji ponuditelj na provedenom javnom natječaju, a vrijednost investicije iznosi nešto više od 1,2 milijuna kuna.

Osim predmetnog igrališta izgrađeno je i multifunkcionalno igralište s pristupnom prometnicom na području Pragrandea na površini od oko 1500 metara kvadratnih. Projekt je obuhvatio izgradnju polja za igru malog nogometa/rukometa te košarke sa svim potrebnim rekvizitima za igru (koševi, golovi, ograda) i javnu rasvjetu prostora. Izvođač radova je Cesta d.o.o. Pula a vrijednost investicije iznosi gotovo 1,8 milijuna kuna. U sklopu projekta izvedena je, kao što je izneseno, i pristupna prometnica u dužini od oko 115 metara s javnom rasvjetom, oborinskom odvodnjom i parkiralištem s deset parkirališnih mjesta. Estetski izgled kao i funkcionalni dodatak igralištu zaokružuje se biljnim materijalom i urbanom opremom (klupice i koševi za otpatke). U tijeku je postavljanje završnog sloja podloge na igralište i koje bi, u ovisnosti o vremenskim uvjetima, trebalo biti gotovo u narednih nekoliko dana.

Predmetnim investicijama Grad Pula prati i osluškuje potrebe građana na osnovu kojih realizira sportske i rekreativne sadržaja za sve dobne generacije. Sport promiče zdrav način života, i kao takav jedan je od ključnih razvojnih smjernica u Gradu.

Samo u proteklih nekoliko godina za sport i sportsku infrastrukturu Pule uloženo je više od 100 milijuna kuna. Nakon dovršetka izgradnje i uređenja više sportskih objekata, poput nogometnog stadiona Aldo Drosina, Doma sportova Mate Parlov, sportske dvorane na Velom Vrhu, sportske dvorane talijanske škole, škole Kaštanjer, Vidikovac i Stoja, atletske staze na SRC Veruda, multifunkcionalnog igrališta na Valdebeku, brojnih fitnes zona i igrališta na otvorenome, kojih su dio i igrališta na Vidikovcu i na području Pragrandea, u tijeku je i izgradnja javnog gradskog bazena kojim će se dodatno podići kvaliteta sportskih sadržaja za sve naše sugrađane.

foto galerija sa otvaranja na linku:

https://www.facebook.com/pg/pulskasvakodnevnica/photos/?tab=album&album_id=1520529628059114

 

Pin It on Pinterest