Puh Belci otvorila 17. Olimpijski festival pulskih dječjih vrtića

 

Na stadionu SRC „Uljanik-Veruda” danas je svečanim podizanjem olimpijske zastave otvoren 17. po redu Olimpijski festival pulskih dječjih vrtića koji je ove godine okupio gotovo 790 mališana i njihovih odgojitelja.

Svim današnjim natjecateljima puno zabave i sportskog uspjeha te fer-igru zaželjele su zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci, pročelnica UO za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Istarske županije Patricija Percan te u ime domaćina olimpijade predsjednik Sportske zajednice Grada Pule Milan Sead Soldatić.

Kroz ovakve događaje na jedan zabavan način, uz igru, djecu učimo zdravim navikama, upoznajemo sa raznim sportskim disciplinama, a sve kako bi ih motivirali potaknula na bavljenje sportom“ kazala je zamjenica gradonačelnika pritom pohvalivši trud i zalaganje odgajateljica u vrtiću koje na djecu prenose spomenute vrijednosti zdravog života.

Sudionici ovogodišnje olimpijade natjecat će se u pet disciplina, i to u trčanju na 50 metara, bacanju loptice, skoku u dalj, štafeti 4×25 metara te malom nogometu. Olimpijski festival dječjih vrtića organizira Hrvatski olimpijski odbor u suradnji sa Sportskom zajednicom Grada Pule, te pod pokroviteljstvom Grada Pule.

Pin It on Pinterest