Visoka delegacija Županije Zapadnohercegovačke u posjeti Istarskoj županiji

Danas je, u sjedištu Istarske razvojne agencije, u Puli, upriličen prijem za visoku delegaciju Županije Zapadnohercegovačke, predvođenu predsjednikom Vlade Zdenkom Ćosićem, koja boravi u dvodnevnoj posjeti Istri.

Gostima su se uvodno obratili predsjednik Skupštine Istarske županije Valter Drandić i direktor Istarske razvojne agencije dr.sc. Boris Sabatti te su izrazili zadovoljstvo što Županija Zapadnohercegovačka već treći put bira Istarsku županiju i  njezine jedinice lokalne samouprave kao primjer dobre prakse za posjetu.

Domaćini su, tom prilikom, istaknuli spremnost na suradnju u razvojnim projektima, kao i u razmjeni znanja i iskustva.

 

 

V.d. pročelnika Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodoprivredu Istarske županije Ezio Pinzan detaljnije je predstavio razvojne programe s naglaskom na Fond za razvoj poljoprivrede i agroturizma Istre,  dok  je pročelnik Ureda Grada Pule Aleksandar Matić istaknuo značaj razvojnih planova Grada Pule, posebno onih u sklopu mehanizma integriranih teritorijalnih ulaganja (ITU).

Direktor IDA-e Boris Sabatti predstavio je nadalje detaljnije programe podrške koje IDA pruža poduzetnicima i jedinicama lokalne samouprave u Istarskoj županiji, dok se direktor Agencije za ruralni razvoj Istre Igor Merlić osvrnuo na razvojne planove i programe AZRRI-a, posebice u pogledu revitalizacije autohtonih istarskih pasmina poput boškarina i magarca te rada Centra za maslinarstvo.

Delegacija će u sklopu posjete boraviti i u Gradu Labinu, gdje će se upoznati s razvojnim planovima i programima, s naglaskom na gospodarstvo te će posjetiti tamošnju poduzetničku zonu.

Pin It on Pinterest