1. GoatHell festival u Puli

Pozivamo vas sutra, 14.06. s početkom u 21.00, u Caffe bar-u Mimoza na GoatHell Warm up povodom prvog pulskog metal festivala, GoatHell Metal Festa, koji se održava od 21. do 24.6. na Vallelungi. Imati ćete priliku poslušati bendove koji sviraju na GoatHell-u, to jest 26 stranih i domaćih bendova. 

Udruga za promicanje metal glazbe i kulture “Kairos” iz Pule organizator je „GoatHell Metal Fest“ metal festa, kulturnog festivala međunarodnog karaktera koji će se održati u Puli od 21. – 24. lipnja 2018. godine, a četverodnevna manifestacija osmišljena je kao kombinacija koncerata, zabavnih sadržaja, izložba, predavanja, radionica, performansa i dnevnih evenata.

Festival je osmišljen kao cjelovita priča koja povezuje metal glazbu i supkulturu s dodirnim točkama lokalne kulturne baštine, stvarajući bogat i zanimljiv sadržaj te bajkovitu atmosferu. Metal supkultura obilježena je i elementima nadrealizma, horora i fantastične književnosti, a prožetost lokalne baštine i metal glazbe naglašena je i legendom o prvom dokumentiranom vampiru u povijesti, Jure Grando, što će biti naziv glavne bine i tema jedne od izložba.

Cilj/ svrha festivala je omogućiti ostvarivanje interkulturalne razmjene, kako između domaćih i stranih gostiju i sudionika jačanjem međunarodnih odnosa, tako i sinergiju kultura kroz učenje o lokalnoj baštini i promociju Istre. To se očituje već u samom nazivu festivala koji je složenica od engleskih riječi, Goat i Hell koje predstavljaju simbole metal subkulture. Goat znači jarac ili koza, a nalazi se i na istarskom grbu, te predstavlja asocijaciju na Istru, dok Hell znači pakao što asocira na metal glazbu, ali i ljetne vrućine istarskog podneblja.

Kroz otvaranje prema novoj kulturnoj skupini, otvara se i novi segment turističke ponude. S obzirom na odabrano vrijeme održavanja, festival predstavlja jačanje sadržaja u predsezoni/ ranoj sezoni te potiče potrošnju u području gastronomskih i smještajnih kapaciteta Pule i okolice, što je u skladu s razvojnom turističkom strategijom.

Ovim se festivalom po prvi put omogućuje postavljanje Pule i Istre, kao prve u Hrvatskoj, na kartu metal festivala u svijetu. Takvo pozicioniranje omogućuje privlačenje domaćih, ali i stranih gostiju, zbog čega se već na prvom festivalu okvirno procjenjuje dolazak 1000 – 1500 gostiju. Gostima će biti omogućen i smještaj u kampu u sklopu festivala.

Jedan od ciljeva je i pokretanje nove tradicije održavanja metal festivala u Puli, doprinoseći pritom otvaranju lokalne zajednice prema međunarodnim trendovima, jačanju imidža grada Pule kao otvorenog grada koji prednjači u toleranciji kao i kulturnim i turističkim trendovima, te privlačenju domaćih i stranih gostiju. Cilj je da festival s vremenom raste i razvija se po uzoru na  već uspješne europske festivale, od kojih su neki odličan primjer sinergije festivala, lokalne zajednice i turizma.

Festival je smješten uz samo more, na sjevernoj strani pulskog zaljeva, dobro poznatoj Vallelungi.

Od vodećih bendova imati ćete priliku vidjeti i poslušati: SINISTER (Nizozemska) i JINJER (Ukrajna). Od ostalih bendova tu su: INFERNAL TENEBRA (Hrvatska),  ATREXIAL (Španjolska),  MECHANICAL GOD CREATION (Italija),  RED SOIL (Španjolska),  MARTYRIUM (Malta),  REAPTER (Italija),  MINOTAURO (Slovenija/Italija/Hrvatska),  SCARLET AURA (Rumunjska),  REPULSIVE VISION (Velika Britanija),  DE LA MUERTE Italija),  OLD NIGHT (Hrvatska),  OTHER EYES WISE (Velika Britanija),  VOLOH (Hrvatska),  MINDAHEAD (Italija),  ARKANA CODE (Italija),  MY FUNERAL (Finska),  SYMMETRY OF THE VOID (Mađarska),  CHAOS ENGINE RESEARCH (Poljska),  UDS – Underdamped System (Poljska),  TRANQUILLIZER (Poljska),  DESPOTIC BULLET (Bosna i Hercegovina),  NEGLECTED (Hrvatska)  MORTAL DIVINITY (Hrvatska),  DROPTHEHAMMER (Hrvatska).

Festivalske ulaznice za GoatHell Metal Fest po cijeni od 250 kn se mogu kupiti preko službene stranice festivala www.goathell.eu ili na Entrio prodajnim mjestima diljem Hrvatske: https://www.entrio.hr/outlets#close. Od 1.6. festivalske ulaznice stajat će 280 kn.Jednodnevne ulaznice će biti moguće kupiti isključivo na ulazu festivala.

Pozivamo Vas da posjetite prvi „GoatHell Metal Fest“ te postanete i Vi dio tradicije, jer smo sigurni da se s organizatorima vidimo i sljedeće godine na 2. Metal festu

FESTIVALSKI LINKOVI

Službena stranica festivala:   www.goathell.eu

Facebook stranica festivala:   https://www.facebook.com/GoatHellmetalfest/

3D simulacija festivala:   https://youtu.be/gajusl-E2oQ

Google map lokacija:   https://goo.gl/maps/QGnqWLgSa9w

Pin It on Pinterest