Radovi izgradnje prometnica u zoni Max Stoja primiču se kraju

U ponedjeljak oko 9 sati se otvara Ulica Stoja i u dijelu zatvara Ulica Fižela

Prema najavi izvođača radova do ponedjeljka, 18. lipnja, se planiraju okončati završni asfalterski radovi i označavanje prometne signalizacije u dijelu Ulice Stoja, od novoizgrađenog rotora do raskrižja s Jeretovom ulicom, čime su ujedno završeni radovi izgradnje prometnica s pratećom infrastrukturom u zoni zahvata izvan kamenoloma na Stoji. 

Ostali su još manji završni radovi u kontaktnim zonama s prometnicom a koji će se izvesti u narednim danima.

Puštanjem u promet cijele Ulice Stoja, istovremeno se zatvara dio Ulice Fižela zbog izgradnje spoja prometnice iz kamenoloma na Ulicu Fižela. Radovi izgradnje predmetnog spoja planiraju se okončati do 2. srpnja koliko će Ulica Fižela,  od križanja s Ulicom Mario Lussi do križanja s Ulicom Vergarola, biti zatvorena za prometovanje.

Budućem trgovačkom centru Max Stoja, koji se prema najavama investitora planira otvoriti u studenom ove godine, pristupat će se putem novoizgrađenog rotora, Ulice Stoja te Ulice Fižela.

U završnoj fazi su i radovi izgradnje svih projektom predviđenih prometnica s pratećom infrastrukturom unutar zone kamenoloma u kojemu se gradi trgovački centar Max Stoja. 

Podsjetimo, s radovima izgradnje prometnica s pratećom infrastrukturom u okruženju trgovačkog centra Max Stoja započelo se krajem studenog prošle godine.

Radove izvodi društvo Cesta d.o.o. izabrano kao najpovoljniji ponuditelj na provedenoj zajedničkoj nabavi   Grada Pule, Vodovoda Pula d.o.o., Pragrandea d.o.o. i Plinare d.o.o.

Vrijednost investicije iznosi oko 14,1 milijun kuna s uključenim PDV-om.

Radi kvalitetnije komunikacije građana prema  predmetnoj zoni i budućim sadržajima izvedena su i četiri nova autobusna ugibališta – dva u Ulici Stoja i dva u Ulici Veruda.

Napomenimo da se otvaranjem za promet Ulice Stoja vraća i redovna linija prometovanja autobusa javnog gradskog prijevoza.

Pin It on Pinterest