Besplatne edukacije u sklopu Otvorenih vrata poduzetničkih inkubatora

Istarska razvojna agencija organizira trodnevno događanje pod nazivom Dani otvorenih vrata poduzetničkih inkubatora Istarske županije, koji će se održavati od 27. lipnja do 29. lipnja 2018. godine u Puli, Rovinju i Poreču. „Riječ je o nizu besplatnih edukacija za poduzetnike početnike te male i srednje poduzetnike i obrtnike“, istaknuo je dr.sc. Boris Sabatti, direktor Istarske razvojne agencije. Prvoga dana, 27. lipnja 2018. godine od 9.00 do 14.00 sati u prostorijama Istarske razvojne agencije održat će se prezentacije o institucionalnoj i financijskoj podršci poduzetnicima i obrtnicima te stručna edukacija na temu „Mala škola pravnih savjeta za male i srednje poduzetnike i obrtnike“. Drugoga dana, 28. lipnja 2018. godine od 9.30 do 16.00 sati u Rovinju će polaznicima biti omogućena edukacija na temu „Uvod u poduzetništvo; uspješno pokretanje i financiranje start-up poduzeća.“ Trećega dana, 29. lipnja 2018. godine od 9.30 do 16.00 sati, u Poreču će se održavati stručna edukacija na temu „Kako izraditi pametan poslovan plan?“.

Sabatti je također istaknuo kako se trodnevno događanje organizira se u sklopu IDA-inog EU projekta „Stimuliranje rasta malog i srednjeg poduzetništva Istarske županije putem visokokvalitetnih usluga podrške – HQ_ISTRIA”, ukupne vrijednosti 600.000 kn, koji se sufinancira iz Europskog fonda za regionalni razvoj te za cilj ima razvoj i povećanje ponude usluga savjetodavne i stručne podrške, kao i usluga informiranja  i edukacije za male i srednje poduzetnike.

Na području Istarske županije uz postojeće  inkubatore IDA-e u Puli te one u Labinu, Poreču, Rovinju i Vodnjanu,  u tijeku su ulaganja iste namjene u gradovima Buzetu i Pazinu te općini Barban i to ponajprije zahvaljujući ESI fondovima, putem kojih se isti financiraju. Navedeno će svakako doprinijeti dodatnom jačanju poduzetničke klime u Istarskoj županiji, a IDA je pokrenula inicijativu uspostave zajedničke platforme putem koje će svi zainteresirani poduzetnici i oni koji to žele postati moći dobiti informacije o svim poduzetničkim inkubatorima i coworking prostorima u Istarskoj županiji te vezanim aktualnim događanjima, navodi dr.sc. Boris Sabatti.U kontekstu coworking prostora i nadolazećih planova, Sabatti je još istaknuo kako je novi projekt uspostave Co-working centra u Puli jedan od strateških projekata uvrštenih u Strategiju razvoja urbanog područja Pula. Projekt ukupne vrijednosti veće od 16 milijuna kuna, koji će se financirati u sklopu ITU mehanizma predstavlja iskorak u stvaranju inovativnog poduzetničkog okruženja u urbanom području Pula kroz uspostavu i opremanje  te razvoj co-working prostora u centru Pule na lokaciji nekadašnje Mehanike.

IDA je tijekom godina u  oba poduzetnička inkubatora pružila podršku za više od 50 tvrtki poduzetnika početnika, putem subvencioniranih poslovnih prostora, besplatnih edukacija i savjetodavnih usluga te besplatnih usluga marketinške promocije. Tijekom 2017. godine inkubirano je  7 novih poduzetnika početnika,a bitno je i naglasiti da su žene poduzetnice zastupljene u omjeru od 50%.

PROGRAM DANI OTVORENIH VRATA PODUZETNIČKIH INKUBATORA ISTARSKE ŽUPANIJE:

Srijeda, lipnja 2018. od 09.00 do 14.00 sati, Pula (Istarska razvojna agencija; Mletačka 12, 52100 Pula)

  • Institucionalna i financijska podrška poduzetnicima i obrtnicima
  • Istarska županija;
  • Grad Pula;
  • Istarska razvojna agencija.
  • Stručna edukacija: Mala škola pravnih savjeta za MSP-ove i obrtnike

 

  1. Četvrtak, lipnja 2018. od 09.30 do 16.00 sati, Rovinj (Poduzetnički inkubator Rovinj-Coworking, A. Ferri 37A, 52210 Rovinj)
  • Institucionalna i financijska podrška malom i srednjem poduzetništvu
  • Grad Rovinj – Rovigno;
  • Istarska razvojna agencija.
  • Stručna edukacija: Uvod u poduzetništvo; uspješno pokretanje i financiranje start-up poduzeća

 

  1. Petak, lipnja 2018. od 09.30 do 16.00 sati, Poreč (Poduzetnički inkubator Poreč, Žbandaj 34 a, 52440 Poreč)
  • Institucionalna i financijska podrška malom i srednjem poduzetništvu
  • Grad Poreč – Parenzo;
  • Istarska razvojna agencija.
  • Stručna edukacija: Kako izraditi pametan poslovan plan?

Pin It on Pinterest