HRVATSKA, ISTRA I UMAG DOBILI NOVI HOTEL

Hotel Natura svečano otvorio svoja vrata

Dana 21.06.2018. Umag, Istra i Hrvatska dobili su još jedan novi hotel.

Iako se mnogi hosteli, prenočišta i slični, javnosti predstavljaju kao hoteli, istina je da u Hrvatskoj postoji samo 600-tinjak hotela, tj. 30-tak po županiji.

Obitelj Milošević iz Vilanije (Umag) danas je svečano otvorila hotel Natura, koji za razliku od mnogih hotela nije smješten u priobalju već u unutrašnjosti Umaga, kako bi gostima ponudili daleko više od mora, budući da isti sve više traže mir, prirodno okruženje, čist zrak i udaljenost od gužvi i buke.

Jedan od ciljeva vlasnika hotela je i promocija ovoga kraja, pa su mnoge sobe ukrašene slikama gradova i općina s našeg područja, tj. Umaga, Buja, Grožnjana itd.

Na otvorenju su nazočili predstavnici Istarske županije, dožupanica Giuseppina Rajko, pročelnica Upravnog odjela za turizam Nada Prodan Mraković, zamjenik gradonačelnika Umaga Mauro Jurman, direktor Ureda TZG Umaga Milovan Popović, načelnik Općine Brtonigle Paolo Klarić, gradonačelnik Grada Buja Fabrizio Vižintin, predsjednik Gradskog vijeća Grada Buja Rino Duniš, te poslovni partneri i uzvanici.

Prije službenog otvaranja hotela, domaćine i sve uzvanike pozdravila je dožupanica Istarske županije Giuseppina Rajko koja je domaćinima u ime Istarske županije, župana i u svoje ime čestitala na otvaranju hotela, izražavajući zahvalnost svima koji su pomogli otvaranje ovog vrijednog turističkog objekta. Poželjela je obitelji Milošević puno gostiju i uspješnu ovu i sezone koje slijede.

Iako spriječen zbog prethodno zakazanih obaveza, svoje pozdrave i zadovoljstvo s navedenim poduhvatom, telefonskim putem izrazio je Denis Ivošević, direktor turističke zajednice Istarske županije, koji je ujedno najavio svoj dolazak u hotel Natura u narednim mjesecima

Svoje čestitke na tom hrabrom potezu prenio je u ime gradske uprave Grada Umaga zamjenik gradonačelnika Mauro Jurman, napominjući da je svakako uspjeh otvoriti hotel ili neki drugi objekt koji nudi nova radna mjesta.

– Umag je prošle godine proslavio 140 godina od otvaranja prvog hotela u Istri, a danas otvaramo novi objekt, novi hotel i nadam se da će to biti put koji će slijediti i drugi na području Grada Umaga. U Umagu radimo na stvaranju uvjeta da investitori grade male hotele, smatrajući da će to dati dodatnu vrijednost našem području. Kroz takve hotele prodavat će se naše blagodati, ugođaj, proizvodi koje imamo, od vina, ulja, tartufa, riba i drugo što nam je priroda dala. Čestitam obitelji Milošević i želim im puno uspjeha i neka ovo bude početak njihovog razvoja u turizmu, rekao je Jurman.

Direktor Ureda TZ Umag Milovan Popović je pozdravljajući uzvanike i domaćine, čestitao obitelji Milošević na velikoj investiciji.

– Mali obiteljski hoteli su ono što nedostaje Umagu, imamo velike hotele, imamo kampove, ali nam nedostaje malih obiteljskih hotela kao ovaj. Nije lako otvoriti jedan ovakav objekt, posebno malo dalje od mora, to je izazov koji je prihvatila obitelj Milošević, koja će svojim gostima dati jedan dodatni ugođaj, gostoprimstvo koje se u velikim hotelima ne može dobiti, zaključio je Popović.

Vlasnik obiteljskog hotela Dario Milošević se zahvalio na čestitkama, na dolasku i obilježavanju službenog otvaranja hotela. Napomenuo je da je ideja otvaranju hotela prisutna već duži niz godina, sukladno i mnogim smjernicama u turizmu.

– Tako smo odlučili da prvobitne apartmane objedinimo i pretvorimo u hotel, na čemu smo uspjeli. Zahvaljujem svima koji su sudjelovali u ostvarivanju ovog projekta, od projektanta do izvođača radova, posebno Arsenu Brečeviću za dizajnerski dio unutrašnjosti, Alenu Rovčaninu kao glavnom izvođaču radova, bilo je tu podizvođača, pa poduzeće Aktiva koje je opremilo namještajem i drugi. Treba spomenuti i Hrvatsku poštansku banku – Poslovnica Pula koja je brzo djelovala i brzo nam odobrila sredstva za završne radove na hotelu. Sada mi preuzimamo posao, sve što smo planirali treba pokušati ostvariti, dodao je Dario Milošević.

Direktor obiteljskog hotela Natura Diego Milošević se zahvalio svima koji su na bilo koji način sudjelovali i pomogli oko realizacije ovog projekta.

– Mi smo već primili prve goste prije sedam dana i bili smo puni, što nam je svakako ohrabrenje. Nadamo se da ćemo imati gostiju i dalje dovoljno, zadovoljni smo prvim pokazateljima. Samo smo na internetskim stranicama Bookinga i nekim manjim, ali vidi se zanimanje gostiju. Našim gostima nudimo sir iz vlastite proizvodnje, isto tako naš med, to je sve dio naše priče. Gostima nudimo doživljaj, od doručka na dalje, planiramo graditi  i malu pivovaru, pa malu farmu u obližnjoj šumi za goste i njihovu djecu…To planiramo, nadamo se da ćemo uspjeti, rekao je zahvaljujući svima Diego Milošević.

Simboličnom rezanju vrpce i otvaranju hotela Natura, obitelji Milošević pridružili su se Nada Prodan Mraković, Giusepina Rajko, Mauro Jurman i Milovan Popović, nakon čega su domaćini uzvanike proveli kroz hotel pokazujući im sadržaje i opremljenost ovog turističkog objekta.

Uslijedilo je druženje uz prigodni domjenak i živu glazbu.

Pin It on Pinterest