Kroz 4 javna poziva Hrvatska turistička zajednica podržala 464 projekta

Hrvatska turistička zajednica kroz programe potpora u 2018. godini podržat će ukupno 464 turistička projekta s ukupnim iznosom od 17.895.000 kuna. Odlučilo je tako Turističko vijeće HTZ-a na jučer održanoj 37. sjednici na kojoj su se dodjeljivala sredstva kroz četiri javna poziva: za potpore događanjima; za turističke zajednice na turistički nerazvijenim područjima; za projekte turističkih inicijativa i proizvoda na turistički nerazvijenim područjima te za programe destinacijskih menadžment kompanija.

„Naš cilj je stalno unaprjeđenje i jačanje turističke ponude posebice u pred i post sezoni, ali i na turistički nerazvijenim područjima. Samo na taj način možemo doći do željenog cilja, a to je cjelogodišnji turizam. Bitno nam je zadržati pozitivno ozračje i status jedne od top turističkih destinacija na Mediteranu. I ove godine podržali smo veliki broj kvalitetnih projekata koji će godini biti nositelji hrvatske turističke ponude, ali i odličan motiv dolaska gostiju u destinaciju“, smatra direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

Kroz programpotpora događanjima podržano je ukupno 246 manifestacija s ukupnim iznosom od 9 milijuna kuna. Navedena sredstva su raspodijeljena kroz tri glavne mjere programa: potpore događanjima u pred i posezoni (1.500.000,00 kn); potpore nacionalnim i regionalnim događanjima (3.350.000,00 kn); potpore TOP događanjima (4.150.000,00 kn). Rezultate Javnog poziva pogledajte ovdje.

Iznos od 5 milijuna kuna dodijeljen je kroz program potpora za turističke zajednice na turistički nerazvijenim područjima i to za ukupno 145 projekata. Rezultate Javnog poziva pogledajte ovdje.

Putem programa za projekte turističkih inicijativa i proizvoda na turistički nerazvijenim područjima potporu je ostvarilo 37 projekata u ukupnom iznosu od 2 milijuna kuna (rezultate Javnog poziva pogledajte ovdje), dok je ukupno 36 projekata ostvarilo potporu od 1.895.000,00 kuna kroz program potpora destinacijskih menadžment kompanija. Rezultate Javnog poziva pogledajte ovdje.

Pin It on Pinterest