Ljetni kamp za djecu policijskih službenika u Valbandonu

Kao i prethodnih godina u Uslužnoj jedinici Valbandon od 23.lipnja do 1.srpnja u ljetnom kampu, uz pratnju odgajatelja,  borave djeca policijskih službenika u organizaciji Zaklade policijske solidarnosti.

Da bi djeci boravak u ljetnom kampu bio zanimljiviji (osim morskih radosti) odgajatelji i animatori  su osigurali niz kreativnih radionica i  izlete u NP Brijuni i Pulu.

Tako su u srijedu djeca (njih 95) , u pratnji  odgajatelja kojima su se pridružile i policijske  službenice Odjela prevencije PU istarske, posjetili grad Pulu. Razgledavanje je započelo u Amfiteatru, gdje su od  policijske službenice Vesne Lončar Brnadić (inače vrsne ljubiteljice i poznavateljice povijesti) saznali zanimljive povijesne informacije o  Areni,  Forumu, Augustovom hramu, Kaštelu (Mletačkoj utvrdi), Slavoluku Sergijevaca (Zlatna vrata) i općenito gradu Puli, uz obavezno fotografiranje i predah uz sladoled.

Druženje se nastavilo i u četvrtak kada su volonterke Gradskog društva Crvenog križa Pula, još malo pospanim dragim gostima podijeljenih u tri skupine,  u kampu održale radionicu, odnosno tečaj prve pomoći gdje su na zabavan način  naučili i savladali osnove pružanja prve pomoći.

Dragim gostima želimo  ugodan boravak  i sunčane dane kako bi do odlaska uživali u morskim radostima.

( Photo: PU Istarska)

Pin It on Pinterest