Proslava Dana sv. Tome, zaštitnika Pule i ove godine na Trgu kralja Tomislava

Na uređenom Trgu kralja Tomislava na Verudi i ove će se godine održati središnja proslava Sv. Tome, zaštitnika Pule, a program obilježavanja predstavljen je na današnjoj konferenciji za novinare u prostorijama Komunalne palače.

„Dan sv. Tome, zaštitnika Pule i Pulske biskupije kojeg slavimo 3. srpnja, jedan od važnijih datuma našeg grada. Proslava je i ove godine organizirana na Trgu kralja Tomislava, a početak zabave je u 20 sati. Uz glazbu, ples i gastro kutak, neće nedostajati dobrog raspoloženja“, najavio je sutrašnji program pročelnik Ureda Grada Pule Aleksandar Matić.

Glazbeni dio programa predstavio je organizator Daniel Sponza koji je najavio kako će program  započeti nastupom plesnog studia Art Dance iz Pule u čijoj je organizaciji nedavno u Puli održano svjetsko prvenstvo u modernom plesu. Okupljene će potom zabavljati uvijek dobro raspoloženi In Vino Veritas, a glavna zvijezda večeri je Davor Radolfi koji će se n njegovim bendom Ritmo Loco publiku zabavljati od 22,00 sata.

Prema riječima direktora Tržnice Pula d.o.o.  Renata Perca za bogatu gastro ponudu od 20,30 sati pobrinut će se poznati kulinarski majstor Budimir Žižović s gastro timom Rock Caffea i Avenuea. „Pripremat će se jelo koje je prigodno nazvano „Verudeška užina“, a riječ je o tjestenini s povrćem i kobasicama te će se svi sastojci, naravno biti domaći, s okolnih područja Pule. U planu je priprema oko 800 porcija tjestenine“, najavio je Perc.

Grad Pula osigurao je i besplatnu vožnju autobusima javnog gradskog prijevoza Pulaprometa na linijama 2a (Autobusni kolodvor – Verudela – Šijana) i 3a (Šijana – Verudela – Autobusni kolodvor) za sve putnike od 18,00 do 24,00 sata.

Spomenimo i to kako će povodom proslave Sv. Tome, zaštitnika Pule u 19,00 sati u katedrali Uznesenja Marijina održat će se svečano misno slavlje koje će  predvoditi mons. dr. Tomo Vukšić, vojni biskup u BiH u koncelebraciji sa svećenicima Porečke i Pulske biskupije.

Pin It on Pinterest