REUNION PULA 90 – Humanitarni koncert na pulskom Kaštelu

Socijalna trgovina Pula u je u travnju o.g. obilježila prvu godinu djelovanja. Riječ je o prvom projektu Udruge pokret za čovjeka koja među svojim mnogobrojnim ciljevima ima i borbu protiv siromaštva i socijalne isključenosti te borbu protiv bacanja hrane. Uz pomoć ljudi dobre volje Udruga je paketima hrane i higijenskih potrepština te još nekim oblicima pomoći, olakšala svakodnevicu za više od 30 domaćinstava iz Pule i okolice.

Kroz program „Olakšajmo im godine“ Udruga pokret za čovjeka ubuduće se namjerava fokusirati na skrb o osobama treće životne dobi (60+), uz iznimku mlađih osoba koje više nisu sposobne osigurati si dostojanstven život.

 U sklopu programa organizira se i humanitarna akcija „Zakotrljajmo zajedno”. Svrha humanitarne akcije koja traje od 04.07.2018. do 30.09.2018. je nabavka hrane i higijenskih potrepština za korisnike Socijalne trgovine Pula.

Račun humanitarne akcije „Zakotrljajmo zajedno“ HR9423400091510947749

Humanitarna akcija započet će, po mnogo čemu, posebnim događajem na Kaštelu, u subotu, 7. srpnja u 22 sata. Nakon više od 20 godina na koncertu Reunioin pulskih bendova, samo za ovu prigodu, opet će zajedno zasvirati „dečki“ koji su obilježili pulsku, ali i hrvatsku metal/rock scenu devedesetih.

Mnogima je dovoljno spomenuti imena poput Tomislava Subotića (Clor), Marka Kebe, Edwina Dragaša (Buco), Maura Giorgija (Mifra) i Patrika Spagnola ili Paola Gavočanova, Darija Krožnjaka i Aleksandra Pužara, da bi u njima prepoznali pulske bendove SEXTON i AEON koji su s djelovanjem prestali davne 1998. (SEXTON) i 1997. (AEON).

Koncert će kao poseban gost otvoriti grupa Chronic Disease koja je rođena u devedesetima, a druženje će kraju privesti grupa (RE)CoverY sačinjena od glazbenika koji su obilježili scenu devedesetih (Vedran Župarić, Sandro Butković, Adriano Lamapalov, Paolo Gavočanov sa gostima). Ova grupa do sada nije nastupala, a samo za ovu priliku pripremili su obrade legendarnih svjetskih grupa iz druge polovice prošlog stoljeća.

Koncrt organiziraju u suradnji Udruga pokret za čovjeka i Incognito Agency.

Pin It on Pinterest