Zamjenik gradonačelnika Pule ugostio slavnu glumicu Milenu Dravić

Zamjenik pulskog gradonačelnika Robert Cvek primio je danas u Komunulanoj palači filmsku, kazališnu i TVglumicu Milenu Dravić koja je u posjetu Puli povodom održavanja 65. Filmskog festivala. U sklopu jednog od najstarijih festivala nacionalnog filma u svijetu, koji započinje upravo ovog vikenda, održat će se i izložba te predstaviti monografija glumici u čast.

„Drago mi je što ste ponovno u našoj Puli – gradu filma. Mnogi su naši sugrađani odrastali uz vaše filmove i uz njih vežu najljepše uspomene. Hvala vam na zaista velikom doprinosu u kinematografiji i glumištu“, istaknuo je Cvek.

„Sjećam se svega, svoje prve nagrade u Puli, divnih kolega glumaca, naših zajedničkih druženja i euforije koja je vladala kada bi dolazili u Arenu. Ovdje se osjećam baš kao kod kuće, kao da je ovo moj grad“, naglasila je Dravić i dodala kako joj je izuzetno drago što će se izložba i predstavljanje monografije održati upravo tamo gdje je i započela njezina karijera.

Prijemu su uz Milenu prisustvovali i autorica monografije Tatjana Nježić te predsjednik pulskog Vijeća srpske nacionalne manjine Milan Rašula.

Milena je rođena u Beogradu 5. listopada 1940. (78 godina), glumom se počela baviti još kao srednjoškolka, a u karijeri koja traje preko 50 godina, snimila je oko stotinjak filmova i osvojila mnogobrojne filmske nagrade. Među njima se posebno ističu Zlatna palma u Cannesu za ulogu u filmu “Poseban tretman” Gorana Paskaljevića, dvije Zlatne i pet Srebrnih arena na Filmskom festivalu u Puli. Dobitnica je i nekoliko nagrada za životno djelo: Velika Žanka, Nušićeva nagrada,  Pavle Vuisić i Dobričin prsten.

Kulturni centar Beograda u suradnji sa Jugoslovenskom kinotekom, Udruženjem dramskih umjetnika Srbije, Srpskim kulturnim centrom Pula – SKUC   i Klubom Srba Istarske županije, a pod pokroviteljstvom Grada Pule i Istarske županije, organizirao je izložbu fotografija i predstavljanje monografije posvećene izuzetnom opusu heroine srpske, jugoslovenske i kinematografije i glumišta – Milene Dravić, koja će sudjelovati u oba programa uz predstavnike beogradskih i pulskih organizatora.

„Milena: Izložba fotografija“ može se pogledati od 12. do 25. srpnja u Srpskom kulturnom centru, dok će predstavljanje monografije biti sutra, 13. srpnja 2018. u 20 sati u Kinu Valli.

Pin It on Pinterest