Otvorena izložba “Milena”, retrospektiva fotografija srpske glumice Milene Dravić

U sklopu popratnog programa 65. Pulskog filmskog festivala u Srpskom kulturnom centru u Puli, jučer je svečano otvorena izložba “Milena: izložba fotografija”, retrospektiva fotografija srpske glumice Milene Dravić.

U ime Grada Pule svečanom otvaranju prisustvovala je pročelnica Upravnog odjela za kulturu Jasmina Nina Kamber koja nije krila zadovoljstvo dolaskom filmske legende u Pulu koja je na filmskom festivalu odnijela dvije Zlatne Arene i šest srebrnih Arena, glumica koja je u svojoj skoro 60 godina dugoj karijeri snimila više od devedeset filmova od kojih su gotovo polovica njih prikazana na velikom platnu Arene.

Izložbu uz pročelnicu Kamber posjetila je ravnateljica Pulskog filmskog festivala Gordana Restović, ravnateljica Istarskog narodnog kazališta Gordana Jeromela, hrvatski filmski, televizijski i kazališni glumac, pjesnik i glazbenik srpskog podrijetla Rade Šerbedžija i mnogi drugi.

Izložba je posvećena izuzetnom opusu “heroine jugoslavenske, srpske i regionalne kinematografije i glumišta”, a sadrži 70-ak fotografija koju su priredili Maja Medić i Stefan Arsenijević te dokumentarni film “Mali film o velikoj Mileni” autora i redatelja Miloša Radovića.

Milena Dravić rođena je u Beogradu 5. listopada 1940., glumom se počela baviti još kao srednjoškolka. U svojoj bogatoj karijeri osvojila je mnogobrojne filmske nagrade. Među njima se posebno ističu Zlatna palma u Cannesu za ulogu u filmu “Poseban tretman” Gorana Paskaljevića, dvije Zlatne i pet Srebrnih arena na Filmskom festivalu u Puli. Dobitnica je i nekoliko nagrada za životno djelo.

Fotogalerija na linku:

https://www.facebook.com/pg/pulskasvakodnevnica/photos/?tab=album&album_id=1587049624740447

 

Pin It on Pinterest