Potpisani Ugovori o sudjelovanju u mentorskom programu

Danas je održano potpisivanje ugovora sa udrugama odabranim putem natječaja za sudjelovanje u mentorskom programu za udruge koji je po prvi put raspisan 4. svibnja ove godine.

Putem natječaja za sudjelovanje u mentorskom programu, sve tri udruge koje su se prijavile zadovoljile su uvjete natječaja i odabrane su za provedbu mentorskog programa. To su:

  1. Klub žena liječenih od karcinoma dojke “Gea” – Pula
  2. Udruga “Hoću-mogu” – Pazin
  3. Zajednica sportskih udruga grada Pazina

Ukupna procijenjena vrijednost dodjeljenih nefinancijskih potpora je 120.000,00 kuna.

Mentorsku će podršku Zaklada pružiti udrugama na razdoblje do ožujka 2019. godine. Udruge će u suradnji sa Zakladom revidirati postojeće dokumente s ciljem efikasnijeg poslovanja, rješavati unutarnje funckioniranje, volontiranje i angažiranje općenito svih članova udruge, te definirati strateški svoje buduće djelovanje. Također, u planu je do kraja provedbe mentorskog programa, da svaka udruga napiše barem jedan prijedlog projekta te isti aplicira na otvorene natječaje. Predstavnici udruga će sudjelovati na posebnim edukacijama koje će Zaklada provoditi ciljano za te udruge, od područja financijskog planiranja i izvještavanja, pisanja prijedloga projekata, te osnova računovodstva do komuniciranja s javnošću, javnih politika i sl.

Udruge su putem ovog natječaja dobile osobnog savjetnika koji će im u sedmomjesečnom razdoblju mentoriranja biti na raspolaganju za konzultacije i pitanja vezana za redovno poslovanje udruge, financije, pisanje prijedloga projekata i sve ostale nepredvidive situacije s kojima se udruge susreću u svom poslovanju.

Vjerujemo da će ova podrške Zaklade udrugama omogućiti ostvarenje još boljih rezultata i financiranje većeg broja projekata usmjerenih njihovim korisnicima.

Pin It on Pinterest