Puhački orkestar grada Pule i Puhački orkestar mladih DJS Resisto, Belgija

Na ulicama i trgovima u četvrtak, 26. 7. 2018. u 20.30, Forum, Pula

 U sklopu SAKUD-ove manifestacije Na ulicama i trgovima, u četvrtak 26. srpnja s početkom u 20.30 na pulskom Forumu održat će se koncert Puhačkog orkestra grada Pule i gostujućeg orkestra iz Belgije – Puhačkog orkestra mladih DJS Resisto, koji će se u ovoj dvodijelnoj koncertnoj večeri predstaviti prvi. Pokrovitelj koncerta je Grad Pula, a organizatori Puhački orkestar grada Pule i SAKUD Pula.

Belgijski puhački orkestar mladih DJS Resisto osnovalo je 2001. godine nekoliko mladih glazbenih entuzijasta, članova poznatog orkestra „De Jonge Scheuten“, osnovanog čak 1879. godine. Orkestar Resisto od početka svog djelovanja kontinuirano napreduje, a danas broji tridesetak članova od 10 do 26 godina. Dirigent im je Sander van der Kloot, dinamični udaraljkaš širokog glazbenog znanja i mladenačkog karaktera. Orkestar je gostovao u Austriji i Češkoj, a njegovi članovi svojim raznolikim repertoarom koji čine filmska, suvremena i popularna glazba jedva čekaju osvojiti i hrvatsku publiku.

Puhački orkestar grada Pule djeluje 25 godina, a čine ga glazbenici svih generacija. Među nastupima izdvajaju se oni na međunarodnim festivalima i susretima, koncerti u pulskom INK – Gradskom kazalištu Pula, ljetni Na ulicama i trgovima te Matineje na Tržnici i Portarati. Za nastupe ih pripremaju dva dirigenta – Ante Dobronić i Branko Okmaca. Od svog osnutka 1993. do danas PO grada Pule dobitnik je brojnih priznanja te zlatnih plaketa s državnih natjecanja. Na programu su kompozicije različitih žanrova i ugođaja – koncertne koračnice, suvremene i popularne skladbe, filmske teme.

Udruga Puhački orkestar grada Pule, uz pokroviteljstvo Grada Pule i TZ Grada Pule, organizira još pet ljetnih programa u kolovozu, četvrtkom na Forumu u 21 sat:

2.08. Evergrin kvartet E4

9.08. Big Band Pula

16.08. Big Band Pula

23.08. Puhački orkestar grada Pule

30.08. Evergrin kvartet E4, gošće – Ženska klapa Teranke.

Pin It on Pinterest