Zamjenica Puh Belci primila srebrnog košarkaškog reprezentativca Tonija Perkovića

U pulskoj Komunalnoj palači zamjenica gradonačelnika Pule Elena Buh Belci primila je danas mladog Puljanina Tonija Perkovića, člana hrvatske košarkaške reprezentacije do 20 godina koja je osvojila drugo mjesto na netom održanom Europskom prvenstvu u Njemačkoj.

Čestitavši na sjajnom uspjehu, zamjenica gradonačelnika kazala je kako je ponosna što u Puli mladi sportaši poput Tonija ostvaruju zapažene, međunarodne rezultate. „Zbilja smo svi jako ponosni da ključni igrač srebrne mlade hrvatske reprezentacije dolazi upravo iz Pule koja je dala toliko talentiranih sportaša. Svojim uspjehom vjerujem da možeš biti i uzor drugim mladim sportašima i želim ti puno sreće i uspjeha u daljnjoj karijeri“, kazala je Puh Belci.

Zahvalivši na čestitkama Toni je podijelio dojmove s Europskog prvenstva na kojem je ostvario zapažen rezultat. Već samim ulaskom u finale u kojemu je bolja bila reprezentacija Izraela, hrvatska je košarkaška reprezentacija osigurala povijesnu prvu medalju u kategoriji do 20 godina. Hrvatska U-20 reprezentacija je do sada tri puta ušla u polufinale Europskog prvenstva i svaki put je bila četvrta. Mladi hrvatski košarkaši su na putu do finala u skupini pobijedili Francusku,  Ukrajinu i Španjolsku. U osmini finala bili su bolji od Velike Britanije,  u četvrtfinalu pobijedili su Italiju, a u polufinalu su nadigrali domaćina Njemačku.

Jedan od najistaknutijih u redovima hrvatske reprezentacije bio je upravo Toni Perković koji svoju košarkašku karijeru u petom razredu osnovne škole započeo u KK Stoja, a od 2015. član KK Cedevite.

Pin It on Pinterest