„Pula Virtual Reality Experience“ novi je turistički proizvod Pule

Pulski gradonačelnik Boris Miletić primio je danas u Komunalnoj palači inicijatore novog, inovativnog turističkog proizvoda, a riječ je o virtualnom razgledavanju Pule pod nazivom „Pula Virtual Reality Experience“ . Arheolog Simon Young  ujedno i  3D moderator  programa te Marko Flego distributer proizvoda iz agencije Krug Travel, gradonačelniku su predstavili sve posebnosti ove zanimljive usluge koja pomoću virtualnih naočala, VR-aplikacije i digitalne karte omogućuje  korisniku da istraži Pulu i doživi grad kako je izgledao za vrijeme Rimskog doba.

„Korisnik može sam ili uz stručno vodstvo licenciranog turističkog vodiča vidjeti točno kako je Pula izgledala nekada, u doba antike sa svim detaljima, povijesnim i arhitektonskim rješenjima i okolišem. Ovo je svojevrsna revolucija u digitalnom doživljaju grada“, kazali su na današnjem prijemu i dodali da su na proizvodu radili vrhunski stručnjaci kako bi virtualnu šetnju učinili što autentičnijom, te da su reakcije korisnika odlične.

Doživljaj ovog inovativnog turističkog proizvoda isprobao je i pulski gradonačelnik Boris Miletić koji je njegovim inicijatorima poželio puno uspjeha u daljnjem radu i plasmanu na tržištu.

Nova turistička ponuda ideja je dvojice prijatelja i partnera, Marka Flega i Matea Brajeka, a realizirana je uz podršku Turističke zajednice Grada Pule. Uz kupnju njihovih VR naočala, preuzima se i aplikacija s interneta na vlastiti pametni telefon. VR ture i naočale mogu se rezervirati putem interneta na web stranici www.virtualrealitycroatia.comte kupiti u uredu u sklopu Dolija olive oil shop na pulskoj tržnici.

Pin It on Pinterest