Fažanski sutoni 06.08.2018

 

Istarska glazbena scena mladih, Turistička zajednica Općine Fažana i Župa sv. Kuzme i Damjana pozivaju Vas na koncert klasične glazbe „Fažanski sutoni“ koji će se održati  u ponedjeljak, 6. kolovoza  2018. godine u 21,30 sati

u crkvi Sv. Kuzme i Damjana u Fažani.

Nastupaju

Jakša Zlatar, klavir

Vesna Ivanović Ocvirk, klavir

Festival klasične glazbe Fažanski sutoni ciklus je komornih koncerata koji svojom jednostavnošću i nenametljivošću ispunjava sakralni prostor odabranim glazbenim programima i promiče glazbenu umjetnost i kulturu te potiče stvaralaštvo i promicanje mladih akademskih istarskih glazbenih talenata.

 Program koncerta klasične glazbe:

Franz Schubert: Fantazija u f-molu za klavir četveroručno

 Maurice Ravel: Ma mère l’oye

  1. Pavane de la Belle au bois dormant
  2. Petit Poucet
  3. Laideronnette, Impératrice des Pagodes
  4. Les entretiens de la Belle et de la Bête
  5. Le jardin féerique

Claude Debussy: Petite Suite

  1. En Bateau
  2. Cortège
  3. Menuet
  4. Ballet

Biografije izvođača:

JAKŠA ZLATAR

Rođen u Šibeniku. Diplomirao je i magistrirao klavir na Muzičkoj akademiji u Zagrebu (Ladislav Šaban), a na Filozofskom fakultetu u Zagrebu je diplomirao psihologiju i sociologiju. Usavršavao je klavir na konzervatoriju S. Cecilia u Rimu i na seminarima Alda Ciccolinija.  Profesor je klavira, povijesti pijanizma i metodike klavirske nastave na muzičkim akademijama u Zagrebu (gdje je redovni profesor i pročelnik klavirskog odsjeka od 2007.) i u Ljubljani. Njegovi studenti su dobitnici nagrada na domaćim i međunarodnim natjecanjima,  a nakon studija mnogi su ostvarili uspješnu umjetničku i pedagošku karijeru. Osim što koncertira, održava seminare, te je član žirija na domaćim i međunarodnim pijanističkim natjecanjima. Autor je nekoliko knjiga iz metodike klavira i povijesti pijanizma, kao urednik objavljuje tematski raznovrsna izdanja (Melita Lorković, Igor Gjadrov…). Umjetnički je direktor Hrvatske glazbene scene mladih i jedan od osnivača EPTE Hrvatske. Član je Hrvatske udruge glazbenih umjetnika.

VESNA IVANOVIĆ OCVIRK

S dvadeset godina diplomirala je klavir na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji u klasi prof. J. Zlatara. Usavršavala se na majstorskim tečajevima kod prof. Brumberga, Ciccolinija i Boginoa.Intenzivno nastupa u zemlji i inozemstvu ostvarivši stotine nastupa; samostalno i kao pouzdani koncertni pratilac, s orkestrima i komornim sastavima. Profesorica je klavira u pulskoj glazbenoj školi i na Muzičkoj akademiji u Puli. Članica je HDGU.
Od 2002. god. umjetnička je voditeljica Istarske glazbene scene mladih, te se kao promotor bavi  organiziranjem koncerata i sustavnim promicanjem mladih i talentiranih glazbenika. Idejni je pokretač mnogobrojnih autorskih ciklusa komorne glazbe, poput „Vesna-glazbene mladice“, matineja u Istarskom narodnom kazalištu „S glazbenicima uz kavu“, koncerata u podzemlju pulskog amfiteatra „Predah u hladu“ i dr. Umjetnička je ravnateljica festivala komorne glazbe „Fažanski sutoni“ i „Poluotok radosti“.

Pin It on Pinterest