“Ono malo sreće” – Legendarni Zdravko Čolić u Areni Pula 18.08.

Nakon šest godina od posljednjeg koncerta u Puli, publika koja željno iščekuje Čolića uživat će u noći punoj pjesme, topline i osmjeha.

Došao je trenutak sakupiti sve emocije i pretočiti ih u nezaboravno veče pod zvijezdama, uz šum mora i nostalgiju koju samo ljeto i pjesme Zdravka Čolića mogu stvoriti.

Biti će to susret na kome će Zdravkova publika, pjevati u glas hitove poput ‘Ti si mi u krvi’, ‘Pjevam danju, pjevam noću’, ‘Pusti, pusti modu’, ‘Esma’, ‘Što ti dadoh’, ‘Zar se nismo shvatili’, kao i neke od pjesama sa novog albuma koje su već osvojile regiju, poput pjesme ‘Tebe čuvam za kraj’, za koju je nedavno snimljen video spot u Lisabonu, koji je za tri tjedna pregledan više od milijun puta.

Biografija:

Zdravko Čolić (Sarajevo, 30. svibnja 1951.), bosanskohercegovački je pjevač zabavne glazbe i svojevremeno najveća jugoslavenska pop-zvijezda.

Prvi službeni pjevački nastup imao je kao pjevač grupe Ambasadori 1969. godine u kojoj je pjevao dvije i pol godine. Svirali su R&B, pjesme Jamesa Browna i grupe “Chicago”. Godine 1971. upoznaje Kornelija Kovača koji ga je pozvao u tada vrlo poznatu Korni grupu. No, Čolić je u “Korni grupi” ostao samo šest mjeseci, a na njegovo mjesto je došao Zlatko Pejaković. Vratio se u Sarajevo i odlučio se za solističku karijeru. Tako je nastupio na festivalu Vaš šlager sezone u Sarajevu 15. travnja 1972. godine s pjesmom Kemala Montena “Sinoć nisi bila tu”. Pjesma u cijeloj zemlji postaje veliki hit, a danas se ubraja u neke od Čolinih najljepših pjesama. Od tog trenutka počinje Čolina solo karijera, kojom će se uzdići na mjesto naše najveće estradne zvijezde.

Ubrzo postaje najveća jugoslavenska pop-zvijezda čija je popularnost dosegla dotad nezabilježene razmjere. “Bling blinge blinge bling”, “Zelena si rijeka bila”, “Zvao sam je Emili”, “Ljubav je samo riječ”, “April u Beogradu”, „Pusti, pusti modu“, „Pjevam danju, pjevam noću“ danas se ubrajaju u najveće hitove ovih prostora.

Velika turneja uslijedila je 2008. godine, a završena je po većim gradovima bivše Jugoslavije. Turneja je završena koncertom na Marakani, 30. lipnja 2001. godine, na kojoj se ovaj put okupilo oko 80.000 ljudi, a pred malim ekranima više od 4.000.000 ljudi je pratilo direktan prijenos koncerta. Album “Okano” proglašen je za album godine u gotovo svim zemljama bivše domovine, pjesma “Okano” za hit godine, a Zdravko Čolić za osobu godine.

Krajem 2006. na tržištu se pojavljuje novi, 12. album Zdravka Čolića nazvan “Zavičaj”. Album nastavlja tradiciju etno-pop zvuka, koju Čolić redovito njeguje na svojim albumima u zadnjih dvadesetak godina. Među pjesmama inspiriranim Sarajevom, Bosnom i tamburašima izdvajaju se pjesme : “Bembaša”, “Merak mi je”, “Svadbarskim sokakom” i “Anđela”. Balade “Vrijeme” i “Sačuvaj me, Bože, njene ljubavi” potpisuju Arsen Dedić odnosno Đorđe Balašević.

Prodaja ulaznica na linku:

http://www.eventim.hr/hr/izvodjac/zdravko-colic-374/profile.html

(Info; Eventim, Zdravko Čolić )

Pin It on Pinterest