Brtonigla uspješno proslavila Svetoga Roka uz Stavrosa, Bebeka i spektakularni vatromet

Kako tradicija nalaže, i ove godine u Brtonigli je proslavljen Sveti Rok u sklopu višednevne manifestacije koja je među najstarijima u Istri.

  1. kolovoza započelo se u sportskom duhu u sklopu teniskog turnira San Rocco Cup, gdje su svoje snage odmjeravali razni sudionici te je u konačnici uslijedilo proglašenje pobjednika kako slijedi:

POBJEDNICI GLAVNOG TURNIRA – Marin Filipić i Marko Mataja

POBJEDNICI UTJEŠNOG TURNIRA – Josip Fabac i Luciano Visintin

Nakon navedenog turnira, manifestacija se nastavila sljedećeg dana u znaku sporta u sklopu malonogometnog turnira koji je priveden kraju prije planiranog zbog kiše koja sve intenzivnije počela padati.

U konačnici nisu odigrane utakmica finala i utakmica za treće mjesto, već su se pobjedničke ekipe „obračunale“ putem penala, pa su se rangirale kako slijedi:

  1. MNK Buroli
  2. MNK Grožnjan
  3. MNK Radini

Ujedno, dodijeljene su titule najboljeg golmana Aleksandru Racmanu (MNK Radini) i najboljeg strijelca Carlosu Šepiću (MNK Grožnjan).

Istoga dana, zbog obilne kiše nije održan večernji zabavni program.

U srijedu 15.08.2018. veliki broj posjetitelja okupio se na tradicionalnoj Balinjeradi. Među mnogobrojnom publikom koja se okušala u vožnji na karićima, našla se i najmlađa učesnica Giulia Pregara (2) i najstariji učesnik Antonio Zenone Barnaba (91) koji je ujedno i najstariji stanovnik Brtonigle.

Novinu ove godine, predstavljala je trka na prstenac na karićima, koja se po prvi puta održala u Brtonigli te se pokazala vrlo uspješnom i zanimljivom.

Ukupno se natjecalo 30-tak karića u ovoj nimalo lakoj disciplini, a u konačnici najbolja trojca bili su:

  1. Loris Beletić iz Motovuna
  2. Gianluca Zubin iz Tribana (Buje)
  3. Raul Barnaba iz Brtonigle

Nakon navedenog, uslijedila je glazbena poslastica uz Tu i tamo band na jednome trgu i legendarnim Željkom Bebekom na drugome.

Prije samoga koncerta Bebek je najavio da će koncert u Brtonigli biti na nivou onoga u Ciboni kojeg je pred pol godine održao. To se i desilo. Njegovi hitovi su odzvanjali diljem Brtonigle, a s njime na pozornici nastupao je i njegov 15-godišnji sin koji nedavno postao član benda.

Poslije koncerta zabava se nastavila u Dj Atoma do kasno u noć.

  1. kolovoza na dan Sv.Roka u jutarnjim satima održana je procesija koja je krenula iz crkve Sv. Roka i završila u crkvi Sv.Zenona gdje se održala Sveta misa.

Istoga dana, u večernjim satima krenula je utrka na magarcima u kojoj su na stotinjak metara dugoj stazi natjecali razni učesnici te su konačnici pobjedu odnijeli:

1.Antonio Radin

2.Crebel Thomas

3.Neš Sinožić

U svom obraćanju prisutnima, Radin, je spomenuo da nije slučajno pobijedio, jer magarce izuzetno dobro poznaje, budući da je najveći uzgajivač istarskog tovara u Hrvatskoj s ukupno 77 primjeraka istih.

Uslijedila je večernja zabava uz glazbu i veselje za koju su bili zaduženi  Alfa Time Band   i Jasmin Stavros, dok je u pola noći posjetitelje Brtonigle očarao spektakularan vatromet, nakon kojega su prisutni nastavili druženje uz ples, glazbu i bogatu enogastronomsku ponudu.

Načelnik Brtonigle, Paolo Klarić i direktorica TZO Brtonigle, Michelle Babić iskazali su veliko zadovoljstvo što se ovogodišnje izdanje proslave Svetoga Roka pokazalo uspješnim iako je jedne večeri izostala zabava zbog obilne kiše.

 

 

 

 

Pin It on Pinterest