ODRŽAN FESTIVAL MEDIA MEDITERRANEA 20 U PULI

Tri dana izložbi, radionica, novomedijskih instalacija i glazbe

Slavljenički , 20. Festival Media Mediterranea na temu „Tehnologija + priroda“ u organizaciji udruge Metamedij održan je od 16. do 18. kolovoza u pulskoj galeriji SKUC, Muzeju suvremene umjetnosti Istre i glavnoj bazi festivala, Titovom parku.
Festival je započeo u četvrtak, 16. kolovoza u pulskoj galeriji SKUC otvorenjem izložbe „Zlatna lubenica 2.0“ na kojoj su izloženi radovi finalista tog natječaja. Članovi žirija Marko Vojnić Vojnić, Oleg Šuran i Sunčica Ostoić najboljim su radom proglasili „Pjesme za antropocen“ Tina Dožića. Ovogodišnji finalisti koji su se uz pobjednika Dožića predstavili na festivalu bili su Petra Orbanić, Ivana Tkalčić, Josipa Škrapić, Noel Šuran i Ivana Škvorčević, a gostujuće autorice izložbe bile su Susana Soares i Maja Smrekar. Izložba „Zlatna lubenica 2.0“ ostaje otvorena do 23. kolovoza.

Festival je nastavio sa slavljeničkim programom u petak, 17. kolovoza u Titovom parku gdje su u sklopu Piknik soundtracka nastupali WunschBaum Project, DJ Marino, DJ M. Funkovich i DJ Cube. Istovremeno su se odvijale i radionice za djecu „Doživljaj izmišljenosti“ sekcije Djeca i Arhitektura Društva arhitekata Istre, „FabLabbing – radionica 2D digitalizacije i 3D ispisa“ FabLaba te „Radionica izrade robota“ Lovra Dujnića. Znatiželjnici su mogli dobiti uvid u sve faze razvoja festivala zahvaljujući projekciji foto i vido materijala prikupljenog od 1998. do danas, a u parku su projicirani i najbolji GIF-ovi pristigli na natječaj „Digitalni otpad“. Natjecatelji koji su izlagali GIF-ove u Titovom Parku 17. i 18. kolovoza su Petra Brnardić, Toma Zidić, Dragica Vranjković, Klara Dujmović, Goran Novosel, Petra Šoltić, Marko Benčić, Ivana Perković, Ivana Miolin Barić, Marina Ćorić i Val Jurcan.

U sklopu festivala je u Muzeju suvremene umjetnosti Istre izložen rad umjetnice Ariane Trümper „Heute wird Morgen Gestern sein – Today will be tomorrow’s yesterday (Pula version)“, rezultat njene pulske Summer Sessions rezidencije.
Završni dan festivala, subota, 18. kolovoza u Titovom parku bio je rezerviran za gastro delicije Solidarne eko kuhinje (SEK), a u sklopu Piknik soundtracka nastupali su Morski i gosti te Buka Noise Meets Foreigners Everywhere (Trip Hop – Dub Set). Također i zadnji dan festivala odvijala se radionica FabLaba te radionica izrade robota pod vodstvom Lovre Dujnića.

fotogalerija na linku:

https://www.facebook.com/pg/pulskasvakodnevnica/photos/?tab=album&album_id=1653748858070523&__xts__%5B0%5D=68.ARBb1YJ_hQyDhmYPw543TZoShi1c8lupmbX82cIEudN5Byd_1tZqkizfo1mcBqCaY7bNyttCj7avVBes2xKMBmozoJ5VH3YheJViDEMpsgyhwrBj8P8Lv5SUvkzPAb2wp_hRonlSZIho&__tn__=-U-R

Pin It on Pinterest