Slavodobitnik Trke na prstenac je Kristijan Kancelar

Završena 43. Trka na prstenac u Barbanu

Uz brojne uzvanike, posjetitelje, fanove Trke na prstenac u Barbanu, proslavili smo slavodobitnika ovogodišnje trke – Kristijana Kancelara.

U 43. Trci na prstenac sudjelovalo je ukupno 16 konjanika. Nakon odrađena tri trka, pogotkom u sridu u sva tri trka, Kristijan Kancelar osvojio je ukupno 9 punti (bodova). Rezultat ga je definitivno izdvojio od ostalih sudionika te je tako izborio titulu ovogodišnjeg slavodobitnika trke. Kancelar je jahao na konju imena Ramzes, a kopljonoša mu je bio Matko Iveta. Kristijanu nije ovo prva pobjeda. Zabilježena je pobjeda još 2008. godine, a tradicija konjičkih vještina i ljubavi prema konjima odavno se njeguje u ovoj barbanskoj obitelji.

Nakon završetka trke, zajedno s vođom konjanika pristupio je proglašenju i uručivanju nagrada. Vlasnik trvtke Rudan d.o.o. Graciano Rudan uručio je Kancelaru nagradu u visini od 30.000 kuna. Prijelaznu nagradu Ptica prstenac uručio mu je istarski župan Valter Flego, a predsjednica Kolinda Grabar Kitarović uručila je prijenosni štit predsjednika RH te prigodni dar predsjednice.

U pratnji limene glazbe, kolona uzvanika, posjetitelja i sudionika trke, krenula je s trkališta prema centru Barbana gdje se nastavilo sa slavljem dugo u noć.

 

Photo; Goran Šebelić

Pin It on Pinterest