Grad Pula sufinancirat će udžbenike djeci zaposlenika ULJANIK Grupe

Kako bi se pomoglo zaposlenicima ULJANIK Grupe u ovoj neizvjesnoj i teškoj situaciji u kojoj im još nisu isplaćene plaće za mjesec srpanj, a brojni zaposlenici imaju djecu koja će za 10 dana sjesti u školske klupe, gradonačelnik grada Pule Boris Miletić donio je Odluku o subvencioniranju nabavke školskih udžbenika i školskog pribora za učenike osnovnih škola čiji je roditelj, skrbnik ili udomitelj zaposlenik ULJANIK Grupe. Riječ je o jednokratnoj mjeri na koju imaju pravo:

–        učenik osnovne škole čija su oba roditelja, skrbnika ili udomitelja zaposlenici ULJANIK Grupe i imaju prebivalište na području grada Pule

–        učenik osnovne škole samohranog roditelja, skrbnika ili udomitelja zaposlenog u ULJANIK Grupi koji ima prebivalište na području grada Pule

–        učenik osnovne škole iz obitelji u kojima je jedan roditelj, skrbnik ili udomitelj zaposlenik u ULJANIK Grupi, dok je drugi roditelj nezaposlen i imaju prebivalište na području grada Pule.

Iznos subvencije bit će od 600,00 do 1.000,00 kuna ovisno o razredu osnovne škole koji se pohađa. Priznavanjem jednokratne novčane subvencije za nabavku udžbenika i školskog pribora učenicima Grad Pula pomoći će da se barem malo rasteretite roditelji, odnosno da korisnici ove mjere lakše prebrode ovo teško razdoblje u kojemu se nalaze.Zahtjevi s odgovarajućom dokumentacijom predaju se Upravnom odjelu za društvene djelatnosti, Odsjeku za socijalnu skrb i zdravstvo u Puli, Sergijevaca 2/II kat, soba 16, od ponedjeljka do petka u vremenu od 9.00 do11.00 sati i od 11.30 do 15.30 sati, odnosno ovom Upravnom odjelu putem Pisarnice Grada Pule, Stara tržnica 1.

Prilozi (dokumentacija za utvrđivanje prava na subvenciju):

1. Dokaz zaposlenosti oba roditelja u ULJANIK Grupa. (Potvrda ULJANIK Grupe  ili platna lista za lipanj, oba roditelja)

2. Dokaz samohranog roditeljstva (Rješenje/presuda nadležnog tijela o skrbništvu, ako se radi o povjeri djeteta jednom roditelju ili drugi dokaz samohranog roditeljstva)    

3. Dokaz nezaposlenosti drugog roditelja/skrbnika/udomitelja (Potvrda Zavoda za zapošljavanje, a ako se nezaposlena osoba ne evidentira pri Zavodu za zapošljavanje, Potvrda HZMO-a o prijavama u mirovinsko osiguranje).

Zahtjev za korištenje ove socijalne mjere dostupan je na službenoj stranici Grada Pule, www.pula.hr, a sve potrebne informacije mogu se dobiti na broj telefona 052/371-917.

Pin It on Pinterest