Jakovčić: Neću se kandidirati na predstojećim europskim izborima

BRUXELLES – U prosincu prošle godine obavijestio sam Glavnog tajnika IDS-a i Predsjednika Savjeta IDS-a kako nemam ambiciju ponoviti mandat u Europskom parlamentu. Riječ je o dužnosti koja, ako se uzorno obavlja, zahtjeva nevjerojatnu količinu energije. S druge strane, smatram da sam postigao u ovom mandatu puno više nego što sam na početku očekivao.

Međutim, predsjedništvo IDS-a smatralo je da sam kao najproduktivniji zastupnik od njih 751, koji je u EP-u uspio realizirati brojne inicijative i odnijeti nekoliko važnih pobjeda,  snažan i idealan kandidat za još jedan mandat u Europskom parlamentu. Prihvatio sam odgovornost prema svojoj stranci te bio spreman na moguću kandidaturu.

Zbog novih okolnosti koje se događaju u zadnjim tjednima, iako nedvojbeno orkestrirane, ne želim nikako biti na teret IDS-u, najuspješnijoj regionalnoj stranci u cijeloj Europi,  kojoj sam posvetio velik dio svog života.

Iako su sve optužbe na moj račun potpuno besmislene, stvorena je ružna atmosfera koja može samo štetiti IDS-u. Iz tih razloga, neću se kandidirati na predstojećim europskim izborima.

Uvjeren sam se da će IDS naći najboljeg kandidata koji će nastaviti ovaj izuzetno važan posao, s istom predanošću i istim uspjehom s kojim sam ga ja radio!

Na kraju, želim se od srca svima zahvaliti na velikoj podršci i bezbrojnim porukama koje dobivam u posljednjim danima.

Pin It on Pinterest