IZGRADNJA BAZENA NA VERUDI U FINALNOJ FAZI – Nakon 30 godina Pula dobiva kompleks gradskih bazena

Potpuni završetak projekta očekujem u listopadu. Do produženja roka radova došlo je dijelom zbog povećanja opsega posla, izgradnje nove prostorije u objektu površine 200 četvornih metara te dijelom zbog vremenskih prilika, ali i promjena u projektu jer je nova trafostanica, koja je napravljena za potrebe bazena, Boćališta i Doma sportova Mate Parlov, izmještena i prebačena u Dom sportova. Usto se prešlo na srednji napon čime će se računi za potrošnju električne energije smanjiti do 30 posto, kaže nam direktor Pula sporta Ivan Glušac

Najveći gradski projekt približava se kraju, nakon više od trideset godina čekanja Pula uskoro dobiva kompleks Gradskih bazena. Projekt izgradnje kompleksa gradskih bazena na Verudi pred samom je finalizacijom, a pogledom u unutrašnjost objekta vidi se da su završni radovi u punom jeku. Najvažniji kapitalni projekt Grada Pule, kojeg provodi gradsko trgovačko društvo Pula sport d.o.o. koje će i upravljati bazenskim kompleksom, trebao bi uskoro biti dovršen. Na dugo očekivanom sportskom projektu, koji predstavlja jednu od najvažnijih i najvećih kapitalnih investicija Grada Pule, u tijeku su završne radnje.

Povećan opseg posla

– Potpuni završetak projekta očekujem u listopadu. Do produženja roka radova došlo je dijelom zbog povećanja opsega posla, izgradnje nove prostorije površine 200 četvornih metara te dijelom zbog vremenskih prilika, ali i promjena u projektu jer je nova trafostanica, koja je napravljena za potrebe bazena, Boćališta i Doma sportova Mate Parlov, izmještena i prebačena u Dom sportova. Usto se prešlo na srednji napon čime će se računi za potrošnju električne energije smanjiti do 30 posto. Treba reći i da je izvođač, čini se, imao probleme s radnom snagom, kaže nam direktor Pula sporta Ivan Glušac.

Iako se početkom realizacije projekta najavljivalo da će kompleks bazena biti otvoren početkom jeseni, realno, to će se dogoditi mjesec-dva kasnije. Trenutno se postavljanju keramičke pločice uokolo velikog bazena, nakon čega slijedi postavljanje same školjke velikog bazena jer preostala dva bazena su zgotovljena, kao i ostali sadržaji u objektu.

Izvor: https://www.glasistre.hr

 

Pin It on Pinterest