Obilježen Svjetski dan prve pomoći

Svjetski dan prve pomoći obilježava se druge subote u mjesecu rujnu, a ovogodišnja tema obilježavanja posvećena je Prvoj pomoći kod prometnih nesreća. Tim povodom, po pozivu Gradskog društva Crvenog križa Pule, obilježavanju tog značajnog datuma danas na Trgu Portarata pridružili su se djelatnici Odjela prevencije PU istarske i Postaje prometne policije Pula – Pola.

Zainteresirani građani imali su prigodu vidjeti demonstraciju pružanja prve pomoći u slučaju prometne nesreće te timski rad djelatnika Crvenog križa i policijskih službenika u realnim situacijama prometne nesreće s ozlijeđenim osobama na pružanju prve pomoći i osiguranju mjesta događaja prometne nesreće.

Osim toga, na edukativno-informativnim punktovima policije i Gradskog društva Crvenog križa Pule moglo se popuniti anonimne ankete vezane uz problematiku stradavanja u prometu, putem tzv. „pijanih naočala“ isprobati simulaciju djelovanja alkohola na organizam vozača i moguće posljedice vožnje pod utjecajem alkohola te dobiti informacije o važnosti pružanja prve pomoći na mjesta događaja prometne nesreće.

Cilj ove preventivne aktivnosti bio je potaknuti građane na savjesno i odgovorno ponašanje, s ciljem spašavanja života i smanjenja posljedica za ozlijeđene sudionike prometnih nesreća.  Kvaliteta pružanja prve pomoći ovisi o odgovarajućem osposobljavanju, što može povećati šanse za preživljavanje unesrećenih osoba u prometnim nesrećama.

Pin It on Pinterest