Nostalgija Fest u Vodnjanu ove subote 08.09.

Ove godine održava se prvi po redu „Nostalgija fest“ u organizaciji Grada Vodnjan-Dignano i Udruge za informiranje građana – Vodnjanski đir.

Dođite na Narodni trg u Vodnjanu u subotu 08.09. da svojevrsnim vremeplovom, barem na jedan dan, „odlutamo“ u neka prošla vremena, prisjetimo se starih igara i običaja, koje je današnji moderan i užurban životni tempo, malo potisnuo u zaborav.

Vrijeme je da ponovno zaigramo graničara, lastik, ščinke, školicu, zabavimo se „karićima niz Trgovačku“, skačemo u vrećama i utrkujemo se sa jajima ! I zato smartphone i ostale gadgete ostavite kod kuće i pridružite nam se na placi u igrama koje će svakoga vratiti u djetinjstvo i probuditi neka davna sjećanja!

Malo koja djevojčica nije svoje djetinjstvo i dane provodila skačući popularni lastik ili “gumi-gumi”. A mame su dobro znale od čega su njihovim curicama stopala crna kao ugljen. Dođite, prisjetite se pravila i skačimo zajedno!

Obogatimo ovaj dan starim-novim uspomenama i vratimo se nakratko u nečije djetinjstvo, mladost, ili tek priču ispričanu od naših starijih, roditelja i nonića.

Sve aktivnosti odvijati će se na glavnom trgu u Vodnjanu (Narodni trg) prema sljedećoj satnici:

17:00-20:00 – turnir u graničaru, buvljak, prezentiranje lokalnih udruga i starih igri (lastik, ščinke, školica, karićima niz Trgovačku, skakanje u vrećama, utrka sa jajima..)

Zabavljati će vas DJ Matko Banković uz muziku 60-ih-80-ih godina koju će puštati na vinilu! Pravi glazbeni užitak za sve nostalgičare!

Dolaskom na Nostalgija Fest moći ćete dati podršku humanitarnoj udruzi Naš San Njihov Osmijeh. Podržimo njihovu akciju „Jedna za druge“ i pomognimo onima kojima je to najpotrebnije! Riječ je o akciji jedan čovjek – jedan proizvod, putem koje donacijom samo jednog proizvoda iz programa živežnih namirnica ili higijenskih sredstava pomažete korisnicima udruge.

U program Nostalgija Festa uključene su i vodnjanske udruge koje će prezentirati stare igre, ali i nuditi informacije o svojim cjelogodišnjim programima. Stoga iskoristite priliku da se informirate o svim aktivnostima udruga na području Grada, članstvu, terminima, itd.

Pin It on Pinterest