FOTO/ U SUDARU RENAULTA I MOTOCIKLA NA MEDULINSKOJ POGINUO MOTOCIKLIST, nakon očevida u 11 sati cesta otvorena za promet

U teškoj prometnoj nesreći na Medulinskoj cesti, koja se dogodila u nedjelju ujutro oko 8 sati, u sudaru s automobilom poginuo je motociklist. Prometna nesreća se dogodila oko 8.10 sati na Medulinskoj cesti kod skretanja za Pomer, a prema policijskom izvješću 62-godišnji vozač automobila Renault Kangoo pulskih oznaka kretao se iz smjera Medulina prema Puli te je dolaskom do raskrižja za Pomer skretao u lijevo i oduzeo prednost prolaska motociklistu na Hondi pulskih registarskih oznaka. Motocikl je udario u prednji lijevi dio automobila te se odbio van kolnika u rasvjetni stup, a vozač je na mjestu događaja preminuo. Radi obavljanja očevida policija je od 8.25 do 11 sati u potpunosti zatvorila promet u oba smjera te su vozila preusmjeravana preko Ližnjana. Mrtvozornik je utvrdio smrt vozača motocikla, a na mjesto nesreće došla je i zamjenica Općinskog državnog odvjetnika Kristina Bačac koja je utvrđivanje činjenica nesreće prepustila policiji.

Načelnik za promet PU istarske Josip Lukić je također bio na očevidu i nadgledao rad policajaca. Nakon što je policija odradila očevid i prikupila sve tragove nesreće, cestarska služba je počistila kolnik, a vučne službe su odvezle automobil i motocikl, najvjerojatnije radi vještačenja.

Od siline sudara s motocikla su odletjeli plastični dijelovi dvadesetak metara uokolo, a na automobilu je najveće oštećenje na prednjem lijevom dijelu gdje je od udarca razvaljen blatobran i svjetlo. Identitet vozača motocikla policija nije davala. Na mjestu događaja nam je jedna mještanka kazala da je to raskrižje prilično opasno radi dugog i ravnog djela ceste gdje vozači vrlo često previše stišću pedalu gasa te smatra da bi nešto trebalo učiniti da se daljnje nesreće spriječe. Tim više što pored raskrižja ima podosta sporednih, neobilježenih izlaza na cestu, a do sada je tamo bilo samo lakših prometnih nesreća.

Izvor: https://www.glasistre.hr

Pin It on Pinterest