Predavanje „Društveno odgovorno poslovanje u funkciji razvoja zajednice“ u Puli

HGK Županijska komora Pula u suradnji sa Zakladom za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva u sklopu programa „Aktivni u zajednici“ organizira predavanje „Društveno odgovorno poslovanje u funkciji razvoja zajednice“ za sve predstavnike poslovnih subjekata i ostale zainteresirane u Istarskoj županiji. Predavanje će se održati u ponedjeljak 24.09.2018. godine s početkom u 09:00 u HGK – Županijskoj komori Pula, velika dvorana, Carrarina 5, Pula.

Predavanje će održati Upraviteljica Zaklade Helga Možé Glavan a cilj predavanja je upoznati predstavnike poslovnih subjekata s konceptom društveno odgovornog poslovanja, zašto je ono bitno, tko sve od njega može imati koristi te kako i zašto surađivati s lokalnom zajednicom. Predviđeno trajanje predavanja je 1,5 sat.

Predavanje se organizira u sklopu programa „Aktivni u zajednici“ kojeg Zaklada provodi u sklopu Programske suradnje i uz financijsku podršku Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva na području Istarske, Primorsko-goranske, Karlovačke, Sisačko-moslavačke i Krapinsko-zagorske županije.

O edukaciji

Cilj je upoznati predstavnike poslovnih subjekata s konceptom društveno odgovornog poslovanja, zašto je ono bitno, tko sve od njega može imati koristi te kako i zašto surađivati s lokalnom zajednicom. Načelo filantropije sve se više promovira u ekonomiji i poslovnom svijetu te se uz rast korporacija pojavilo kao svojevrsna kontrola odgovornosti koje takva akumulacija profita zahtjeva. U tom smislu nastaje pojam društveno odgovornog poduzetništva, odnosno koncepta poslovanja u
kojem poduzeće dobrovoljno i bez zakonske ili druge prisile nastoji uskladiti svoje poslovanje s potrebama u društvu i to u najširem mogućem smislu – od svoga proizvoda, načina na koji ga proizvodi, resurse koje upotrebljava, način nabave i prodaje, utjecaja na okoliš, radnim uvjetima pa sve do ulaganja u društvenu zajednicu i brige o vlastitom utjecaju na nju.

O predavaču

Helga Možé Glavan, diplomirana ekonomistica, upraviteljica Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva. Svoje dugogodišnje iskustvo u privatnom, javnom i civilnom sektoru nastoji staviti u funkciju razvoja šire zajednice. Danas kroz funkciju upraviteljice Zaklade aktivno radi na razvoju civilnog sektora. Sve je više orijentirana na dobru ekonomiju i umrežavanje svih sektora kako bi se postigla sinergija djelovanja ka održivom razvoju.
Edukacija se organizira u sklopu programa „Aktivni u zajednici“ kojeg Zaklada provodi u sklopu Programske suradnje i uz financijsku podršku Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva na području Istarske, Primorsko-goranske, Karlovačke, Sisačko-moslavačke i Krapinsko-zagorske županije.

Molimo da potvrdu dolaska dostavite na e-mail: kvitasovic@hgk.hr

Pin It on Pinterest