Sud vraća dr. Nadomira Gusića na MJESTO ŠEFA KIRURGIJE PULSKE BOLNICE

Pulski Općinski sud donio je nepravomoćnu presudu u slučaju bivšeg šefa kirurgije u pulskoj bolnici dr. Nadomira Gusića koji je podnio privatnu tužbu protiv odluke ravnateljice bolnice dr. Irene Hrstić koja ga je prije nekoliko mjeseci smijenila s mjesta pročelnika Službe za kirurške bolesti. Smjeni je kumovala višegodišnja loša komunikacija na relaciji kirurgija-Uprava, a sve je kulminiralo odlukom ravnateljice koja je doslovno preko noći na sjednici Stručnog vijeća izvijestila da dr. Gusić mora otići. Iako nam iz predsjedništva pulskog Općinskog suda potvrđuju da ćemo nepravomoćnu presudu na uvid dobiti početkom idućeg tjedna, doznajemo da je ona donesena u korist dr. Gusića.

Sutkinja koja vodi spor između dr. Gusića i Uprave bolnice, Daniela Subotić Biondić, potvrđuje nam da je presuda donesena 26. rujna. Sud je, neslužbeno doznajemo, odlučio u korist dr. Gusića na način da se odluka ravnateljice bolnice o njegovoj smjeni s mjesta šefa kirurgije proglašava ništavom. To znači da bi, u varijanti da presuda postane pravomoćna, dr. Gusić mogao ponovno biti vraćen na staro radno mjesto. Kako doznajemo iz izvora na sudu, slijedi rok od osam dana u kojem se bolnica može žaliti.

Bolnica će to i učiniti, potvrdila nam je ravnateljica dr. Irena Hrstić, rekavši da je točna informacija da je sud donio nepravomoćnu presudu.

– Također, točna je i informacija da je nepravomoćna presuda donesena u korist dr. Gusića. Obzirom da je presuda nepravomoćna, nema je potrebe komentirati, a na presudu ćemo svakako uložiti žalbu, izjavila je dr. Hrstić.

Izvor: https://www.glasistre.hr

 

Pin It on Pinterest