Stanari ogorčeni: IZ UŽASNOG STANA IZBACILI SEDAM KAMIONA SMEĆA, ali i dalje snažno vonja na urin

MORH ne zna što bi sa stanom. Njima je preskupo da u njega ulažu. Sada je samo očišćen i ispražnjen, ali tko će ga sređivati… izgleda nitko. Tek se sada, kada je prazan, vidi koliko je devastiran, govori nam predstavnik stanara koji nam je otvorio vrata napuštenog stana.

Stan u vlasništvu MORH-a u zgradi u Galiotskoj ulici na Verudi, a koji je sredinom kolovoza pronađen u potpuno devastiranom stanju, bez struje i vode, ispražnjen je, ali iz njega se i dalje širi nesnosan smrad. Kako doznajemo, MORH nema financijskih sredstava za ulaganje u njegovu obnovu. S obzirom na to da je višemjesečno renoviranje zgrade pri kraju, stanari su ogorčeni što će stan na drugom katu, ne nađe li se rješenje za njegovu prodaju, ostati u razorenom stanju. Naime, u njemu je godinama živjela stanarka Stanka Staver, potom njezin unuk Ivan Staver, a napušten je već godinu dana.

Posvuda insekti

Podsjetimo, u zapuštenom stanu stanari su prije nekoliko mjeseci pronašli hrpu smeća, debele slojeve prašine i gustu paučinu, a smrad koji se širio iz prljavog prostora bio je nepodnošljiv. Površine su bile prekrivene posudama u kojima se vršila nužda, časopisima, novinama, praznim bocama te ostacima hrane. Svaki pedalj prostora bio je zakrčen, a po podu su plazili insekti. Nakon što je predstavniku stanara dozvoljeno da promijeni bravu na vratima, MORH-u su poslane zastrašujuće fotografije stana sa zamolbom da se po tom pitanju nešto učini. MORH je potom angažirao tvrtku Jaman d.o.o. koja je stan ispraznila. Kako nam govori predstavnik stanara koji je ovom prilikom želio ostati anoniman, iz tog stana strave i užasa izneseno je čak sedam kamiona smeća. Stan je mrlja i ruglo inače lijepe i održavane zgrade, a čini se da, nakon što je ispražnjen, MORH nema financijskih mogućnosti za ulaganje u njegovu obnovu.

Izvor: https://www.glasistre.hr

 

Pin It on Pinterest