Predstavljanje hrvatske turističke ponude u Singapuru, Montrealu i Las Vegasu

Hrvatska turistička zajednica (HTZ) predstavlja hrvatsku turističku ponudu na 11. sajmuITB Asia 2018., koji se održava u Singapuru od 17. do 19. listopada. Ovogodišnje izdanje privuklo je rekordan broj izlagača, a trodnevni program sajma održava se u singapurskom Marina Bay Sandsu sa središnjom temom „Reinterpretacija putovanja“. Uz HTZ, na sajmu od izlagača iz Hrvatske sudjeluju i Turistička zajednica grada Zagreba te predstavnici turističkih agencija SwankyTravelte AtlantisTravel.

Voditeljica HTZ-ovog štanda Franka Gulin istaknula je kako su već prvoga dana poslovnih sastanaka najveće zanimanje za Hrvatsku pokazali predstavnici turističkih agencija, institucija i kreativnih agencija specijaliziranih za izlazni turizam iz Indije, Šri Lanke, Indonezije te Bliskog istoka.Katrina Leung, generalna direktorica Messe Berlin, organizatora ITB Asia, izjavila je kako spomenuti sajam nastavlja biti vodeći te vrste u Aziji. Prema njezinim riječima,sajam ITB Asiai dalje ostaje ključna platforma za povezivanje izlagača i njihovih partnera s ključnim donositeljima odluka kada je riječ o sektorima MICE, korporativnih putovanja i odmora.

Usporedno s nastupom u Singapuru, Predstavništvo HTZ-a u New Yorku, koje pokriva i tržište Kanade, zajedno s TZ grada Zagreba, predstavlja hrvatsku turističku ponudu na 30. sajmu International Tourism&Travel Show, koji se održava u Montrealu od 19. do 21. listopada. Riječ je o jednom od najposjećenijih turističkih sajmova u Kanadi kojeg će samo ove godine posjetiti oko 35.000 posjetitelja koji će imati priliku razgledati ponudu 400 izlagača iz 100 zemalja svijeta te koji će imati priliku sudjelovati na 300 predavanja o novostima u destinacijama i programima organizatora putovanja.

Direktorica Predstavništva HTZ-a u New Yorku Ina Rodin naglašava kako se kanadski ljubitelji putovanja nalaze među top 10 turističkih potrošača u svijetu. „Za Hrvatsku su vrlo važni uspostavljeni direktni letovi koji su spojili Toronto sa Zagrebom, ali i Splitom od sljedeće godine. Navedeno potvrđuje veliki potencijal i značenje Kanade kao jednog od top pet dalekih tržišta za Hrvatsku koje posljednjih godina raste po visokom dvoznamenkastim stopama rasta“, zaključila je Rodin.

Dodajmo kako je Hrvatska turistička zajednica organizirala i nastup na ovogodišnjem specijaliziranijom kongresnom sajmuIMEX America, koji se održavao od 16. do 18. listopada u Las Vegasu. Na sajmu je svoju ponudu predstavljalo više od 3.500 izlagača iz 150 zemalja svijeta, a uz Hrvatsku turističku zajednicu svoju su ponudu predstavili i TZ grada Dubrovnika, TZ grada Zagreba – Kongresni ured, Elite Travel te Katarina Line.

Pin It on Pinterest