JURSKI PARK U BALAMA U autokampu Mon Perin do iduće sezone niknut će TEMATSKI PALEO PARK

Na površini od oko 16 tisuća četvornih metara počela je gradnja kompleksa u kojem će dominirati golemi bazen u obliku dinosaura. Bit će tu i edukativna staza na kojoj će uz table s natpisima, povijesti i karakteristikama najvećih životinja koje su ikad šetale Zemljom biti postavljene i njihove replike u prirodnoj veličini.

Sredinom rujna, dok je turistička sezona još bila u punom jeku, započela je priprema, a potom i konkretni radovi na novim sadržajima koje će autokamp Mon Perin već sljedeće sezone ponuditi svojim gostima.

Naime, u zoni između bivših kampova Colone i San Polo zahuktala se gradnja posebnog vodenog tematskog parka posvećenog dinosaurusima, inače prahistorijskim životinjama, svojevrsnom zaštitnom znaku Bala, čiji su tragovi pronađeni u baljanskom priobalju.

Na površini od oko 16 tisuća četvornih metara gradi se Paleo park, kompleks u kojem će dominirati bazen u obliku dinosaura s 1.100 četvornih metara vodene površine. Bit će tu i edukativna staza na kojoj će uz table s natpisima, povijesti i karakteristikama najvećih životinja koje su ikad šetale Zemljom biti postavljene i njihove replike u prirodnoj veličini.

– S obzirom na blizinu samog paleontološkog nalazišta, priroda nam je zadala oblik, temu i izgled parka, ističe Massimo Piutti, direktor kampa Mon Perin. – Gradnja ovog tematskog parka glavna je ovogodišnja investicija našeg kampa. Osim bazena, grade se i ostali sadržaji, poput novog restorana i kafića. Sam bazen bit će podijeljen u nekoliko cjelina. Centrali dio imat će atraktivne vodene efekte i masaže, dio će biti namijenjen djeci, sa sadržajima primjerenim njihovom uzrastu, a bit će tu i jacuzzi s grijanom vodom, otkrio nam je Piutti.

Gradnja tematskog parka u kampu Mon Perin ima svoju povijest. Naime, 1992. godine su na baljanskom priobalju pronađene kosti dinosaura te je utvrđeno da se radi o leđnom pršljenu Brachiosaura, najvećem primjerku svoje vrste koji je postojao na Zemlji. Njegova je težina dosezala do 30 tona, a duljina od 20 do 25 metara. Daljnjim istraživanjima došlo se do pretpostavke da je upravo na ovom području obitavalo desetak vrsta, među kojima i Iguanodon, Camassaur, Stegosaur.

Izvor: https://www.glasistre.hr

 

Pin It on Pinterest