ZLATNA KUNA Maistra, Uniline i Lop Liquids su NAJBOLJE TVRTKE U ISTRI U 2017.

* Velike tvrtke – Maistra. Hotelijerska tvrtka koja upravlja s 10 hotela, osam turističkih naselja i šest kampova, ukupnog kapaciteta većeg od 35.000 kreveta

* Srednje tvrtke – Uniline. Vodeća turistička agencija u Hrvatskoj i regiji, koja poslovnice ima po cijeloj zemlji, ali i u BiH, Sloveniji, Srbiji, Kini, Južnoj Koreji, Japanu i Tajlandu

* Male tvrtke – Lop Liquidis. Umaška tvrtka koja proizvodi i distribuira široku paletu proizvoda visoke kvalitete za elektroničke cigarete

Maistra, Uniline i Lop Liquidis bile su najuspješnije tvrtke u Istarskoj županiji u 2017. godini po ocjeni Gospodarskog vijeća HGK – Županijske komore Pula. Dodjela plaketa, Zlatnih kuna, održana je jučer u Multimedijalnom centru u Rovinju. Kriteriji po kojima su odabrane najbolje firme bili su pokazatelji likvidnosti, zaduženosti, profitabilnosti, zaposlenosti, prihoda, snage poduzeća i nematerijalne imovine.

Maistri je dodijeljena Zlatna kuna u kategoriji velikih trgovačkih društava. U ime Maistrinih djelatnika priznanje je primio Tomislav Popović, predsjednik Uprave te hotelijerske tvrtke koja djeluje u sklopu Adris Grupe. Maistra upravlja s 10 hotela, osam turističkih naselja i šest kampova u Rovinju i Vrsaru, ukupnog kapaciteta većeg od 35.000 kreveta. U protekloj poslovnoj godini zabilježila je rast svih ključnih pokazatelja, ostvarila 1,14 milijardi kuna prihoda i 3,5 milijuna noćenja, što predstavlja više od četiri posto od ukupno ostvarenih noćenja u Hrvatskoj i gotovo 14 posto od ukupno ostvarenih noćenja u Istri.

Među najvažnija dosadašnja ulaganja ubrajaju se hoteli s pet zvjezdica Monte Mulini i Lone, obnova šetališta, plaže Mulini Beach i uvale Lone, te obnova najstarijeg rovinjskog hotela Adriatic i Hilton Imperial u Dubrovniku. Obiteljski hotel Amarin otvara se 2016. godine dok se Hotel Park s pet zvjezdica, koji će biti kruna rovinjskih ulaganja, planira otvoriti u proljeće sljedeće godine.

U kategoriji srednjih trgovačkih društva Zlatna kuna dodijeljena je pulskom Unilineu, vodećoj turističkoj agenciji u Hrvatskoj i regiji, koja poslovnice ima po cijeloj zemlji, ali i u Bosni i Hercegovini, Sloveniji, Srbiji, Kini, Južnoj Koreji, Japanu i Tajlandu. Kompanija je osnovana 1996. na čelu s Borisom Žgombom, a danas njenu bogatu ponudu sačinjavaju usluge smještaja, hotelskog menadžmenta, rent a car i transferi, izleti i autobusne ture, organizacija kongresa i evenata, sportska događanja i pripreme sportaša, avio karte, zdravstveni turizam, skijanje i tailor made programi. U sklopu kompanije djeluje i odjel trgovine, prepoznatljiv na hrvatskom tržištu po izradi robnih marki za velike trgovačke lance. Svoje poslovanje Uniline temelji na poslovnim aktivnostima diljem ključnih tržišta Europe, a posljednjih nekoliko godina i na brzorastućim tržištima na globalnoj razini. Njihove usluge godišnje koristi oko 360.000 ljudi iz čitavog svijeta.

U kategoriji malih tvrtki Zlatnu kunu dobio je Lop Liquidis, čiji se početak veže za 2016. godinu i Palermo, u kojem su ga osnovala braća Giacomo i Gregorio Lo Porto. Potom su preselili u Umag, koji im je postao središnja točka za izlazak na europsko, ali i ostala svjetska tržišta. Lop Liquids proizvodi i distribuira široku paletu proizvoda visoke kvalitete za elektroničke cigarete. Njihovo poslovanje u Hrvatskoj karakterizira i značajan porast zaposlenosti, tako da su s početnih dvoje radnika u Italiji dogurali do današnjih 48 zaposlenika i predstavnika. Ono što ovu tvrtku čini uspješnom jest da svojim klijentima pruža mogućnost izbora velikog broja proizvoda, ali i mogućnost stvaranja vlastitih okusa kombiniranjem aroma i takozvanih baza koje Lop Liquidis ima u ponudi.

Izvor: https://www.glasistre.hr

 

Pin It on Pinterest