PERJANICA ISTARSKOG TURIZMA PUNIM JEDRIMA NAPRIJED: Prvi put u povijesti ROVINJ OSTVARIO 4 MILIJUNA NOĆENJA

Više od 50 posto noćenja, odnosno preko dva milijuna ostvareno je u turističko-ugostiteljskoj kući Maistra. Slijedi Valalta s realiziranih 684.075 noćenja.

Sve ono što su željeli i čemu su stremili turistički djelatnici grada Rovinja, napokon je i ostvareno. Rovinj je, naime, prvi puta u svojoj dugogodišnjoj tradiciji (su)života s turizmom ostvario čarobnu brojku od četiri milijuna noćenja. Dogodilo se to na jučerašnji dan, 4. studenog.

Informaciju utemeljenu na činjenici da je Rovinj ostvario 682.068 dolazaka, devet posto više nego lani, prokomentirala je Odete Sapač, direktorica Turističke zajednice grada Rovinja.

– Višestruki pobjednik u kategoriji najbolje ljetne odmorišne destinacije u Hrvatskoj, a ovogodišnji finalist, Rovinj je svojim rezultatima dokazao da kvalitetno koristi i razvija svoje potencijale u kreiranju turističkih proizvoda koji privlače goste i posjetitelje, i to ne samo u ljetnim mjesecima, naglasila je Sapač. – Upravo je u predsezonskom periodu i posezoni u Rovinju boravio veći broj gostiju u odnosu na prošlu godinu. Već u prvih šest mjeseci ostvareno je 14 posto više noćenja, a u rujnu i listopadu sedam posto više u odnosu na prošlu godinu, kaže Odete Sapač.

Po mišljenju prve žene rovinjskog turizma, razloga za ovaj veliki uspjeh ima više: od usklađenih ulaganja javnog i privatnog sektora u poboljšanje turističkog proizvoda, do snažne promocije na turističkom tržištu.

Izvor: https://www.glasistre.hr

 

Pin It on Pinterest