Studentsko središte Stanica 50 uređeno na Sveučilištu u Puli

Pula, 5. studenog 2018. – Studenti, ali i drugi mladi u Puli danas su dobili suvremeno uređeno studentsko središteStanica 50, mjesto u kojem mogu stjecati dodatna znanja i vještine te razvijati kreativni i poduzetnički potencijal. Stanica 50 je društveno odgovorni projekt Coca-Cole HBC Hrvatska kojim će, u povodu obilježavanja 50 godina proizvodnje i poslovanja u Hrvatskoj, pokloniti studentsko središte mladimau Dubrovniku, Puli i Osijeku.

Studentsko središte Stanica 50 mjesto je u kojem  studenti i drugi mladi u zajednici mogu slušati predavanja, sudjelovati u radionicama i različitim raspravama, učiti ili raditi na razvojnim projektima te razvijati vlastite zamisli.Kome će pripasti ovaj suvremeni prostor odlučili su sami studenti i građani glasovanjem na mrežnoj stranici projekta.

 „Na pokretanje Stanice 50i drugih društveno odgovornih  projekata Coca-Cole HBC Hrvatska usmjerenih mladima, potaknula nas je velika nezaposlenost mladih i njihovo iseljavanje iz Hrvatske. Već od 21. do 23. studenog Pulu će posjetiti još jedan komplementarni projekt Coca-Colina podrška mladima,usmjeren povećanju zapošljivosti nezaposlenih mladih osoba kroz stjecanje tržišno traženih vještina i znanja.Nadamo se kako će aktivnosti u Stanici 50, kao i trodnevne besplatne radionice Coca-Coline podrške mladima,pomoći osnaživanju mladih i razvoju njihovih potencijala s ciljem uspješnog zapošljavanja i profesionalnog razvoja u Hrvatskoj“, rekla je direktorica Odjela za komunikacije i odnose s javnošću Coca-Cole HBC Adria Boška Trbojević.

Druženjem u prostoru Stanice 50na pulskom Sveučilištu studentsko je središte predano na upravljanje Sveučilištu i Studentskom zboru.

„Ovaj suvremeno opremljen prostor bit će zasigurno mjesto ugodnog druženja, mnogobrojnih socijalnih kontakata i društvene povezanosti u kojem će mladi, u suradnji sa svojim kolegama, nastavnicima i gostima moći razmjenjivati ideje i iskazivati svoje potencijale.Mladi imaju nesputanu hrabrost i slobodu izricanja svojih misli, želja, kritika, ideja i stoga hvala Coca – Coli što je našim studentima i cijelom Studentskom zboru,  omogućila da se i  na ovom prekrasnom mjestu druže i diskutiraju o svijetu oko sebe i u njemu proaktivno djeluju“, izjavila je prof. dr. sc. Nevenka Tatković, prorektorica za nastavu i studente Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli.

Korištenje studentskim središtem bit će besplatno, a Coca-Cola je prostor uredila prema modernom i mladima prilagođenom idejnom konceptu tvrtke Lotus Group.

Projekt Stanica 50 podržavaju Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije te Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

O Coca-Coli HBC Hrvatska

Coca Cola HBC Hrvatska jedna je od najvećih tvrtka u industriji bezalkoholnih napitaka u Hrvatskoj, a ujedno je i ovlaštena punionica tvrtke The Coca Cola Company. Coca Cola HBC Hrvatska jedina je tvrtka u državi koja proizvodi i distribuira Coca-Coline proizvode, među kojima je i Coca Cola, koja se u Hrvatskoj počela proizvoditi 1968. Sjedište je tvrtke u Zagrebu, gdje je smještena i punionica, a proizvodi se distribuiraju putem šest tvrtkinih skladišta i distribucijskih centara. Prodajna se ponuda tvrtke sastoji od vodećih robnih maraka Coca-Cole, Coca-Cole Zero, Fante i Spritea i robnih maraka pod ovlasnicom drugih tvrtka. Coca Cola HBC Hrvatska neprestano traži nove prilike kako bi proširila svoju prodajnu ponudu i tako omogućila potrošačima u Hrvatskoj što veći izbor svojih proizvoda. Tvrtka poduzima sve mjere u cilju osiguranja najviše kvalitete svojih proizvoda. Usto, snažan se naglasak stavlja i na održivi razvoj poslovanja, koji je usko povezan s održivim razvojem zajednica u kojima tvrtka posluje.

Coca Cola HBC Hrvatska dio je skupine Coca Cola HBC koja posluje u 28 država i opskrbljuje tržište od oko 595 milijuna stanovnika. Skupina je proglašena svjetskim predvodnikom u industriji napitaka u sklopu svjetskoga i europskoga Dow-Jonesova indeksa održivoga razvoja, a također je uvrštena i u indeks FTSE4Good. Dionice Coca-Cole HBC uvrštene su u najviši razred Londonske burze, tzv. premiumlisting (LSE: CCH), a kotiraju i na Atenskoj burzi (ATHEX: EEE). Za dodatne podatke posjetite mrežnu stranicu https://hr.coca-colahellenic.com/hr/

Photo: Dusko Marusic/PIXSELL

 

Pin It on Pinterest