Otvorene prijave za radionicu „Elektromagnetske aktivacije“

13. i 14. STUDENOG 2018., UDRUGA METAMEDIJ, DC ROJC

VODITELJ: TIN DOŽIĆ

Metamedij poziva sve zainteresirane da se prijave na radionicu izrade mikrofona i jednostavnih elektroničkih instrumenata DIY metodom te hakiranjem postojećih uređaja. Radionica će se održati 13. i 14. studenog u poslijepodnevnim satima u prostorima udruge Metamedij.

Na radionici „Elektromagnetske aktivacije“ istraživat ćemo zvučne teksture nečujnih zvukova koji nas okružuju. Naša okolina prepuna je elektroničkih uređaja koji odašilju elektromagnetske emisije i tako tvore nevidljiv prostor električnih potencijala. Taj prostor promatramo kao električnu divljinu, a mi smo istraživači/ice tog prostora.

Cilj radionice je izrada jednostavnih pickup mikrofona za ozvučivanje elektromagnetskih zračenja te terenska i studijska snimanja pomoću tih mikrofona. Također ćemo izrađivati kontaktne mikrofone za snimanje vibracija i pokreta predmeta. Orijentirat ćemo se na zvučne teksture i šumove, buku, glitcheve i greške kako bismo stvorili eksperimentalne slojeve za nastale glazbene i zvučne kompozicije.

Tko se može prijaviti?

Polaznici mogu biti svi oni koji se osjećaju kreativno. Glazbu može izvoditi svatko, bez potrebe za skupim glazbenim instrumentima. Kombinacijom DIY metoda u prirodnom ili elektromagnetskom okruženju moguće doći do vrlo zanimljivih audio rješenja.

Kako se prijaviti?

Svi zainteresirani mogu se prijaviti putem prijavnice koja se nalazi na službenoj stranici udruge. Rok za prijavu je 12. studenog 2018. do 23.59. Sve dodatne informacije moguće je pronaći na našoj Facebook stranici ili nas kontaktirati e-mailom na adresu: kontakt.radionice@gmail.com

O voditelju radionice

Tin Dožić rođen 1989. godine u Rijeci. Završio je studij psihologije na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu i Nove medije na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. U svojoj praksi polazi od medija zvuka, a bavi se terenskim snimanjem, radiom i eksperimentalnom glazbom. Izlagao i nastupao je na raznim platformama u Hrvatskoj i inozemstvu (Soundart inkubator, Deviceart, Izlog suvremenog zvuka, MIMO).

Udruga Metamedij

Metamedij je neprofitna organizacija koja u suradnji s mladima potiče umjetničke i kulturne inicijative u području novomedijske umjetnosti i tehnologija. Od 2001. godine bavi se unaprjeđenjem uvjeta za glazbenu i video produkciju i izdavaštvo mladih autora, razvojem  izvaninstitucionalnog obrazovanja mladih u području novomedijskih umjetnosti i medijske pismenosti, osnaživanjem civilnog sektora u cilju kreiranja javnih politika iz područja nezavisne kulture i politike za mlade te razvojem novih i inovativnih projekata kroz međusektorsku suradnju.
www.metamedia.hr

Pin It on Pinterest