PODIŽU SE ZIDOVI DRUGOG LIDLA U PULI. Tehnički pregled zakazan u siječnju?

Novi supermarket koji Lidl od lani gradi uz pulsku obilaznicu, preko puta benzinske crpke, ovih je dana počeo dobivati konture: nakon višemjesečnih zemljanih i infrastrukturnih radova, u tijeku su konstrukcijski. Podižu se zidovi i nosivi stupovi, a tehnički bi pregled, kako neslužbeno doznajemo, trebao biti obavljen u drugoj polovici siječnja. Riječ je o marketu koji će se prostirati na površini od oko dvije tisuće četvornih metara zemljišta koje je Lidl, kako doznajemo iz Grada, otkupio od privatnih vlasnika.

Dvije tisuće kvadrata

U Lidlu su poslovično samozatajni kada je riječ o težini investicije, broju radnika koji će se ondje zaposliti, ali i ponudi. No, poznato je da se ovaj trgovački lanac rukovodi politikom jednakih cijena i kvalitete u svim svojim marketima pa je za očekivati da tako bude i ovdje. Bit će to drugi objekt ovog trgovačkog lanca u Puli, a nedavno su jedan izgradili i na ulazu u Medulin. Iz Lidla kratko napominju da je trgovina u procesu izgradnje, “a javnost ćemo o ostalim detaljima pravovremeno informirati”.

Zanimljivo je da je Grad upravo od Lidla pozajmio 18,5 milijuna kuna za izgradnju kružnog toka na obilaznici, i to bez lipe kamata, što ne bi bio slučaj da je bilo riječ o banci. Grad je, naime, lanjske veljače s Lidlom zaključio sporazum o zajmu koji je prvo odobrilo Gradsko vijeće, a potom i Vlada.

Kreditori Grada

– Riječ je o dobrom primjeru poslovne suradnje javnog i privatnog sektora na obostranu korist te o inovativnom pristupu financiranju. Pažljivim ulaganjem i planiranjem svake proračunske kune u korist naših sugrađana osiguravamo rast i razvoj Pule. Grad je ovim sporazumom postigao znatno bolje uvjete srednjoročnog financiranja izgradnje kapitalnih objekata od tržišnih, pa je tako ugovoren zajam bez kamata i bez ikakvih dodatnih troškova na rok od sedam godina. Ugovorenih 18,5 milijuna kuna namjenski je utrošeno za izgradnju kružnog toka na Cesti prekomorskih brigada, odnosno raskrižju Mutilske i Medulinske ceste, sa svom pratećom infrastrukturom, navode iz Grada.

Izvor: https://www.glasistre.hr

 

Pin It on Pinterest