U matičnoj zgradi nakon dvije godine podstanarstva KOMPLETIRANA RADIOLOGIJA U ZAGREBAČKOJ ULICI

Od ponedjeljka je Odjel za radiologiju Opće bolnice u Puli ponovno kompletiran u svom matičnom prostoru i svi ambulantni pacijenti od sada će sve radiološke pretrage obavljati na staroj adresi u Zagrebačkoj ulici 34. Riječ je o RTG snimanjima pluća i srca te osteoartikularnog sustava, zatim ultrazvučnoj dijagnostici i to UZV abdomena, dojki, osteoartikularnog sustava, CD i UZV limfnog statusa, mamografiji, denzitometriji, cjelokupnoj CT dijagnostici, magnetnoj rezonanci i angiografiji. U Mornaričkoj bolnici na Verudi ostaju rendgenski i ultrazvučni aparati koji su i prije tamo bili, a namijenjeni su za obradu bolničkih pacijenata i pacijenata s Objedinjenog hitnog bolničkog prijema.

Završena je obnova prostora Odjela radiologije na drugom katu u zgradi dijagnostike, instalirani su svi novi uređaji te vraćeni stari koji su gotovo dvije godine bili u podstanarstvu u Mornaričkoj bolnici. Naručivanje pacijenata obavlja se kao i do sada, preko liječnika obiteljske medicine, a za ultrazvučne preglede preko e-mail adrese rtg@obpula.hr i rtg.zagrebacka@obpula.hr, telefaksom na 376-901 ili osobno na šalteru Odjela radiologije u zgradi dijagnostike u Zagrebačkoj ulici i to ponedjeljkom i srijedom od 13 do 15 sati. Nalazi se podižu svaki dan od 13 do 19 sati.

U cjelovitu rekonstrukciju zgrade dijagnostike krenulo se prije gotovo pune dvije godine. U prosincu 2016. djelatnosti iz te zgrade raseljene su na više strana, od zgrade ginekologije i dermatologije u Zagrebačkoj ulici do bolnice na Verudi. Prva se u obnovljene prostore vratila Nuklearna medicina, na Odjelu radiologije početkom godine proradili su novokupljeni uređaji za magnetsku rezonancu i CT, a sada je tu kompletna radiologija.

– Laboratorij će vrlo vjerojatno ostati u Mornaričkoj bolnici sve dok se ostatak bolnice ne preseli na lokaciju u Zagrebačkoj ulici s obzirom da se u Mornaričkoj obavlja gotovo 80 posto posla kako za hospitalizirane tako i za ambulantne pacijente. A posebno u kontekstu rada laboratorija za potrebe Hitnog bolničkog prijema. U organizacijskom smislu to je praktičnije rješenje jer bismo inače morali opet formirati dva laboratorija, kaže ravnateljica bolnice doc. dr. sc. Irena Hrstić.

Izvor: https://www.glasistre.hr

 

Pin It on Pinterest