IDA na danima mladog maslinovog ulja u Vodnjanu: Širenje oznake IQ na maslinovo ulje

Istarska razvojna agencija – IDA d.o.o. ove će se godine od 16. do 19. studenoga 2018. godine predstaviti na Danima mladog maslinovog ulja u Vodnjanu – Dignano s projektom QNEST – „Quality Network on Sustainable Tourism“, u sklopu kojeg se provodi brandiranje lokalnih istarskih proizvoda te daljnji razvoj sustava IQ – Istarska kvaliteta.

Upravo iz tog razloga na Danima mladog maslinovog ulja u Vodnjanu  predstaviti će se nastavak širenja na nove proizvode  jer je maslinovo ulje uz med, pršut, rakije i već postojeće vino (malvazija i teran) put ka širenju ovog hvalevrijednog projekta, istaknuo je direktor IDA-e dr.sc. Boris Sabatti. Sabatti dodaje kako se ove godine intenzivno radilo na izradi Pravilnika koji propisuju uvjete za dobivanje oznake za svaki proizvod posebno u suradnji sa stručnjacima iz Instituta za poljoprivredu i turizam Poreč. Riječ je o osmišljenom sustavu nadzora kvalitete za maslinovo ulje, med, pršut i rakije uz već postojeći nadzor kvalitete nad vinom.  Sljedeće godine svakako želimo da i navedeni proizvodi koji zadovoljavaju stroge uvjete kvalitete s ponosom nose markicu IQ – Istarska kvaliteta jer Istra zasigurno posjeduje široku paletu vrhunskih proizvoda koji mogu konkurirati na svjetskoj razini, za kraj je istaknuo dr.sc. Boris Sabatti. Sabatti dalje navodi kako će dodatno ulaganje i nadogradnja projekta IQ – Istarska kvaliteta  putem projekta QneST značiti brendiranje Istre kao regije kvalitete, regije autohtonih proizvoda, tradicijskih vrijednosti, koji jamče izvornost i izvrsnu kvalitetu.

U sklopu manifestacije IDA d.o.o će organizirati će predavanje dr.sc. Uga Toića: Zaštićena oznaka izvornosti – prilika za dodavanje vrijednosti istarskom maslinovom ulju kao novi podstrek maslinarima unaprjeđenju  kvalitete proizvoda.

Projekt QNEST – QneST – „Quality Network on Sustainable Tourism“, odobren je za financiranje u sklopu jadransko-jonskog programa Interreg V-B ADRION.

Predviđena ukupna vrijednost projekta je 1.325.662,95 EUR od čega je IDA-i namijenjeno 180.000,00 EUR pri čemu se iz EU sufinancira  85% iznosa.

Pin It on Pinterest